Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Temperaturi ridicate….la inaltime

Temperaturi ridicate….la inaltime

Fericiti cei care au petrecut week-end-ul la munte. Pe langa distractia de pe partii, care s-a incheiat inevitabil cu multa voie buna in jurul unei mese calde, turistii de la cota 2000 au avut parte de o vreme incredibil de frumoasa, cu temperature ridicate. Asta in timp ce noi toti , cei ramasi in orase am inghetat de frig.
Duminica, pe varful muntelui s-a facut plaja. La cota 2000 a fost soare, iar temperaturile erau mult mai ridicate decat in statiuni.
Astfel pe Platoul Bucegi, la Babele, peste 2.200 de metri altitudine, soarele stralucea nestingherit de vreun nor, asta in timp ce in Busteni vremea era inchisa si rece. Fenomenul, pe care meteorologii il numesc inversiune termica, se manifesta in conditiile de ger extrem. In cazul in care deasupra aerului foarte rece se deplaseaza o masa de aer cald, aparuta ulterior, acesta nu are puterea sa dizolce, sub ea, zona compacta de aer rece. Asa se face ca, sus pe munte, la altitudini mari, temperaturile pot fi mult mai calde, iar jos, in depresiune, foarte coboate. In unele cazuri, diferentele de temperatura dintre cele doua zone pot fi si de 10 grade, explica protv.ro.
Meteorologii spun ca fenomenul apare destul de frecvent in zonele de munte, la altitudini mari. Exista insa si reversal medaliei… Substantele poluante dispersate in aer nu mai pot inainta in inaltime din cauza densitatii aerului rece si raman aproape de suprafata pamantului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co