Interne

Top destinatii de Paste

Top destinatii de Paste

Sarbatoarea Pastelui este din ce in ce mai aproape si trebuie sa ne prinda pregatiti. Pe unii cu mese imbelsugate si preparate traditionale, pe altii cu biletul de vacanta in buzunar. Daca nu vreti sa petreceti Pastele acasa, sunt cateva destinatii unde aceasta sarbatoare crestina este marcata de evenimente fastuase, jocuri si ceremonii.

Cei care isi doresc sa petreaca vacanta de Paste intr-o destinatie potrivita pot alege din cele mai interesante destinatii in care au loc evenimente specifice acestei sarbatori.

Desi Pastele catolic si cel ortodox nu coincid an de an, cei care petrec o saptamana la Roma, in primavara, au posibilitatea de a prinde ambele momente. Pentru catolici, Vaticanul constituie destinatia numarul 1 de Paste. Ceremoniile de Paste au loc in aproape fiecare biserica din Roma. Metropola este celebra pentru numarul sau de biserici si monumente religioase.

In New York are loc o parada de Easter Sunday. Traditia este veche din secolul al XIX-lea si cere participantilor sa poarte haine noi in Duminica Pastelui. Cei care vor sa participe la eveniment trebuie sa mearga la Catedrala St. Patrick din Manhattan.

Brazilia are un numar foarte mare de credinciosi catolici, astfel incat Pastele constituie un moment extrem de important din an. Cu ocazia Saptamanii Sfinte din Rio de Janeiro (Semana Santa), au loc procesiuni pe multe dintre strazile orasului. Se intind covoare de flori si se sarbatoreste Invierea. Locuitorii orasului obisnuiesc sa-si petreaca aceasta sarbatoare in familie, pe plaja si in cele mai populare destinatii de vacanta.

Cei care isi doresc sa schieze de Paste pot merge in Tirol. Festivalul Galtur Easter din Tirol se desfasoara in regiunea de schi din Silvapark. Galtur este cunoscuta ca o destinatie potrivita pentru vacantele in familie. Galtur Easter este un festival al zapezii dedicat in principal copiilor. In cadrul acestuia, cei mici joaca jocuri si participa la programe special concepute pentru copii.

Pietele de Paste din Viena sunt favoritele copiilor. Acestia gasesc aici o varietate foarte mare de oua si iepurasi de ciocolata. Unul dintre cele mai frumoase locuri din care sa cumperi cadouri de Paste este Palatul Schoenbrunn. Tot de Paste se pot face excursii in jurul Vienei.

Sursa: turism.acasa.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co