Interne

Transportul aerian, în creştere – VIDEO

Transportul aerian, în creştere – VIDEO

Transportul aerian de pasageri a crescut în iulie cu 5,9%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, însă oficialii International Air Transport Association prevăd un sfârşit de an mai slab. Cu businessul şi încrederea consumatorilor acum slăbite, capacitatea redusă a relaţiilor de afaceri internaţionale şi preţurile combustibililor ridicate, se aşteaptă un sfârşit de an mai slab, spun specialiştii.

Piaţa internaţională de pasageri pe rutele aeriene, care a crescut cu 7,3% faţă de iulie 2010, a avut o poziţie mai bună, în comparaţie cu transporturile naţionale, care au înregistrat o creştere mai slabă, de 3,5% de la an la an. Comparând cu situaţia din 2008, traficul internaţional de călători a crescut cu 12%. Dacă industria ar fi continuat să crească la ritmul de 8% de dinaintea recesiunii, pieţele financiare internaţionale ar fi fost cu 14% mai mari faţă de nivelul înregistrat azi şi cu un sfert mai mari faţă de nivelul de dinainte de recesiune. Aceasta confirmă faptul că liniile aeriene au pierdut doi ani de creştere, din cauza crizei financiare globale. 

Aeronavele de transport nord-americane şi cele europene s-au clasat pe primele locuri în piaţă, cu 86,9%, respectiv 84,1%. Transporturile aeriene din America Latină au înregistrat cea mai mare creştere, de la 76,5% în iulie 2010, la 79,6% anul acesta, potrivit presei internaţionale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co