Externe

Tunisia vrea 50.000 de turişti din România

Tunisia vrea 50.000 de turişti din România

Tunisia speră să atragă 50.000 de turişti din România în următorii trei ani, faţă de cei 31.000 înregistraţi în 2007 şi 2008, care să contribuie la relansarea economică a ţării, în condiţiile în care turismul reprezintă 7% din PIB-ul ţării. Directorul Oficiului Naţional de Turism al Tunisiei din Viena, responsabil pentru Ungaria şi România, a declarat, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că Tunisia oferă turiştilor peste 500 de hoteluri şi 1.300 de kilometri de plajă. „ONTT urmăreşte relansarea pe piaţa turistică din România a destinaţiei Tunisia în vara anului 2012 şi în anii următori. Obiectivul nostru este de a reveni la numărul de turişti înregistrat în anii 2007 – 2008 din România şi să ajungem, în următorii trei ani, până în 2015, la 50.000 de turişti români. Conform datelor statistice, numărul turiştilor români care au vizitat Tunisia în 2006 a fost de 35.000, iar în anii 2007 şi 2008 de 31.000. Avem în Tunisia peste 500 de hoteluri, 1.300 de kilometri de plajă şi posibilitatea de a ajunge în aceeaşi zi de la plajă până în deşertul din Sahara”, a spus directorul ONTT.Consilierul Ambasadei Tunisiei la Bucureşti, a declarat, la rândul său, în aceeaşi conferinţă de presă, că, după Revoluţia din 14 ianuarie 2011, Tunisia este angajată într-un proces democratic ireversibil şi s-au luat măsuri privind statul de drept şi pluralism politic, „fiind restabilite ordinea, siguranţa, normalitatea, astfel încât niciun turist nu a fost atins sau agresat”. „Tunisienii ştiu că turismul este un pilon al economiei ţării. Tunisia susţine dezvoltarea turismului care să ajute la relansarea economiei ţării, în condiţiile în care turismul reprezintă 7% din PIB, iar peste 450.000 de persoane lucrează în acest domeniu”, a spus diplomatul tunisian. Acesta a afirmat că între România şi Tunisia există o cooperare tradiţională în domeniul turismului, în condiţiile în care un român, George Sebastian, a pus în anii 1900 bazele staţiunii Hammamet de pe litoralul Mării Mediterane.

Sursa: http://www.telegrafonline.ro

1 Comment

1 Comment

 1. Adriana

  28 mai 2012 at 8:34 PM

  Dragii mei,cei care nu ati fost in Tunisa.

  E o tara extraordinar de interesanta, cu multe
  contraste, cu o lume ciudata, dar cu locuitori prietenosi.
  Nu ratati nici o excursie care vi se ofera, nu ratati plimbarea cu camila in Sahara, plimbarile cu jepurile in muntii Atlas, vizitarea capitalei, a ruinelor fostei Cartagine,si seara africana,care este absolut fascinanta.
  Eu am fost in Tunisia la sfarsitul lui octombrie,am facut baie in Mediterana, si pot spune ca este o perioada ideala si pentru a ajunge in Sahara unde erau „doar” 30 de grade la ora 18.
  Nimic nu este scump, dar atentie totusi la buzunare. Oamenii nu sunt agresivi,dar sunt insistenti…
  E o experienta unica… merita incercat. sa auzim de bine… Vacante placute!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top
Translate »

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co