Interne

Turismul cu rulota prinde teren

Turismul cu rulota prinde teren

Turismul cu rulota prinde teren in tara noastra. Românii cu dare de mână renunţă la vacanţele în hoteluri pentru o ieşire cu rulota, care le oferă confortul de acasă. Rulotiştii au devenit, în ultimii ani, o comunitate aparte şi în România. În ţară sunt deja câteva asociaţii de acest gen, care au în total câteva sute de membri.

Daca vrei sa devi rulotist trebuie sa apelezi la economii. O astfel de distracţie este scumpă, daca te gandesti ca o rulota moderna, costa si

30 000 de euro. Unde mai pui ca-ti trebuie si o masina puternica si cu toate dotarile, ca sa nu te lase la greu.

Sunt insa si multe avantaje: petreci o vacanta in mijlocul naturii, in care  nu depinzi de rezervari la hoteluri, taxe suplimentare sau servicii care sa-ti strice ziua. In tara noastra exista locuri spre care te poti indrepta cu aceasta „casa pe roti”, despre care cei care au incercat-o spun ca e mai bine decat sa stai la un hotel de patru stele, pentru ca nu ai piscina, dar ai marea sau muntele la doi pasi si terasa cat vezi cu ochii.

Turistii care au incercat deja varianta de a merge cu propria rulota sau cu una inchiriata spre litoralul Marii Negre revin aproape in fiecare an in locurile pe care le-au vizitat.

Unul dintre cele mai cunoscute locuri pentru posesorii de rulote este campingul Marina de la Navodari.

Taxa nu este una foarte mare: pentru stationarea rulotei din aprilie si pana in septembrie, taxa este de aproximativ 500 de euro. Pentru acesti bani primesti si acces la curent electric, la apa calda si la grupurile sanitare.

Daca vrei sa respiri aer de munte si sa te bucuri de linistea naturii din rulota ta, poti merge si spre Brasov. Aici vei gasi campingul Darste, care ofera turistilor veniti cu masina sau cortul posibilitatea de a se conecta la reteaua de energie electrica, apa curenta si canalizare. Preturile sunt asemanatoare cu cele de la mare, intre 3 si 11 lei pentru o zi.

In plus, daca te tenteaza statiunile balneare, poti alege Baile Felix sau Baile Lipova din judetul Arad. La campingul Apollo din Baile Felix te poti caza cu rulota platind tarifele de 15 lei pe zi pentru un adult campat, 5 lei pentru copii, 20 de lei pentru rulota, un vizitator plateste 10 lei pe noapte iar curentul electric costa 10 lei pe noapte. In acesti bani sunt incluse urmatoarele servicii: dusuri cu apa calda termala, toalete, locuri amenajate pentru preparat gratare, locuri amenajate pentru spalat vase, posibilitatea de racordare la reteaua electrica, spatiu asigurat de 60 metri patrati pentru o rulota, posibilitatea de a asigura transport local si un control stomatologic gratuit

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co