Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Turismul practicat de romani

Turismul practicat de romani

Peste 12 mil de romani au mers in vacant anul trecut, in crestere cu 12 procente comparativ cu 2010. Luna de varf pentru calatoriile de vacante in tara a fost decembrie cu o pondere de 19,6 % din totalul calatoriilor interne, iar pentru calatoriile in strainatate, luna de varf a fost august cu o pondere de 19,9% din totalul calatoriilor externe. Majoritatea calatoriilor pentru vacante au avut ca destinatie tari din Europa. Urmariti in continuare o analiza a turismului practicat de romani.

Numarul romanilor care au efectuat calatorii turistice in anul  2011 a fost de 12,14 milioane, in crestere cu 12,8% comparativ cu anul 2010. Dintre acestia, persoanele cu varste cuprinse intre 25-44 de ani au reprezentat cea mai mare pondere in numarul total de turisti.

Numarul calatoriilor turistice efectuate de rezidenti in anul 2011 a fost de 13,48 milioane, in crestere cu 12,6% comparativ cu anul 2010. In perioada analizata ponderea calatoriilor pentru vacante in total calatorii a fost de 92,7%, fiind comparabila cu cea din perioada corespunzatoare anului 2010, in timp ce calatoriile pentru afaceri si motive profesionale au reprezentat 3,0%.

Cele mai multe calatorii pentru vacante efectuate in anul 2011 au fost cele intre  1-3 innoptari. Ca si in anii anteriori, se mentine constanta preferinta turistilor romani privind modalitatea de cazare in cadrul calatoriilor pentru vacante, 66,6% dintre acestia preferand cazarea la parinti, bunici, rude sau prieteni. Aceasta  preferinta poate fi datorata  faptului ca unul din scopurile calatoriilor de vacanta este vizitarea prietenilor si rudelor. In ordine urmeaza cazarea in hoteluri si unitati similare, in proportie de 20,8%, si cea in locuinte particulare cu chirie, cu o pondere de 7,9%.

In calatoriile de afaceri si motive profesionale, turistii romani s-au cazat in proportie de 51,3% in hoteluri si unitati similare. Celelalte doua modalitati de cazare au fost utilizate in proportie de 26,5% in locuinte particulare cu chirie si respectiv 18,4% la parinti, bunici, rude sau prieteni.

In proportie de 98,1% calatoriile pentru vacante in strainatate realizate in anul 2011 au avut ca destinatie tari din Europa, tarile Uniunii Europene reprezentand 92,6% din totalul acestor calatorii.

In anul 2011, rezidentii romani au cheltuit aproximativ 5152,3 mil lei pentru calatorii de vacanta si afaceri, din care 74,4% pentru cele care au vizat destinatii interne.

Din totalul cheltuielilor turistice pentru calatorii de vacante in anul 2011, 75,1% au reprezentat cheltuielile pentru calatoriile in tara, iar 24,9% pentru calatorii in strainatate.

Sursa: hotnews.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co