Imobiliare Valea Prahovei
Externe

Turismul spațial, din nou în faza de testări

Compania Virgin Galactic nu și-a pierdut speranța că va deveni prima linie comercială de transport spațial, în ciuda accidentului de săptămâna trecută, când vehiculul spațial s-a prăbușit, potrivit agenției Mediafax. Astfel, Virgin Galactic speră ca în următoarele șase luni să reia zborurile de test cu un nou vehicul spațial, inainte de finalizarea anchetei.

Vehiculul SpaceShipTwo s-a prăbușit după separarea de avionul care îl lansează, WhiteKnightTwo. Accidentul a provocat moartea copilotului Michael Alsbury și rănirea gravă a pilotului Pete Siebold. Bineînțeles, incidentul a ridicat întrebări referitoare la siguranța industriei turismului spațial.

„NTSB (biroul federal american de anchetare a accidentelor de transport) ne-a informat că suntem liberi să reluăm operațiunile pe durata anchetei. Ne gândim la acest lucru”, a precizat Virgin Galactic.

30986-3d-model-virgin-spaceshiptwo-virgin-spaceshiptwo-by-pk3dstudio

Compania, deținută de miliardarul britanic Richard Branon, are deja 600 de clienți interesați de viitoarele călătorii la limita spațiului cosmic, cu un cost al biletului de 250.000 de dolari de persoană. Printre clienți se numără și actorul Leonardo DiCaprio.

Virgin Galactic a precizat că doar „un procent mic” de clienți a renunțat la aceste călătorii, în urma accidentului. „Acești câțiva clienți care au cerut banii înapoi rămân partizani fideli ai proiectului”, iar decizia lor „are la bază motive personale”, a dat asigurări compania.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co