Imobiliare Valea Prahovei
Externe

Turistii germani renunta la Grecia?

Turistii germani renunta la Grecia?

Turistii germani se tem sa mearga in Grecia din cauza miscarilor sociale indreptate impotriva masurilor de austeritate luate de guvernul elen. In cazul in care Grecia pierde turistii germani, turismul elen va primi o mare lovitura. Si asta pentru ca piata nemtesca este una dintre principalele surse de venit in cadrul turismului in Grecia, tara vizitata anul trecut de aproximativ doua milioane de germani.

Turistii germani ezita sa vina in Grecia, temandu-se de furia grecilor fata de planurile de austeritate recomandate de Uniunea Europeana, a declarat luni ministrul grec al Culturii.

„Sunt multi germani carora le este frica sa vina in Grecia”, i-a spus Pavlos Geroulanos presedintelui grec Carlos Papulias, in urma unei vizite efectuata saptamana trecuta la Salonul International de Tursim de la Berlin.

„Au sentimentul ca dupa ceea ce s-a intamplat, nu vor fi primiti bine de catre greci. Trebuie sa schimbam aceasta atmosfera”, a declarat Geroulanos.

Furia a atins niveluri importante in Grecia, dupa doi ani de masuri de austeritate impuse populatiei in schimbul unui plan de salvare in valoare de 110 miliarde de euro din partea UE si FMI, coordonat in principal de catre Germania.

Germanii sunt una dintre principalele surse de venit in cadrul turismului in Grecia, tara vizitata anul trecut de aproximativ doua milioane de nemti.

Turismul reprezinta aproximativ 768.000 de locuri de munca directe si indirecte, dar si aproximativ 15,7% din veniturile tarii, potrivit principalei organizatii profesionale din domeniu, SETE.

In 2011, SETE a constatat o crestere cu 9,46% a turistilor, reprezentand 16,4 milioane de vizitatori, si o crestere cu 9,5% a cifrei de afaceri, la 10,5 miliarde de euro.

Sursa: money.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co