Interne

Turiştii s-au refugiat în natură la “Ziua Lacului Roşu”!

Turiştii s-au refugiat în natură la “Ziua Lacului Roşu”!

1_lacul rosu(1)Turiştii care au căutat surse de regenerare rapidă pe cale naturală şi-au petrecut week-end-ul trecut la lacul Roşu, într-un paradis natural, unde aerul deosebit de curat, bogat în aerosoli naturali şi împrejurimile pitoreşti oferă condiţii excelente de relaxare.

Duminica trecută, 1 septembrie 2013, lângă Debarcader, a avut loc a II-a ediţie a evenimentului “Ziua Lacului Roşu”, un eveniment care şi-a propus să abordeze prezentul, un prezent cu personaje mondene, modele auto de ultimă generaţie, bărci noi – reprezentative, concerte, foc de artificii, bătaie cu flori, interactivitate pentru copii şi adulţi pe apa lacului etc.

Evenimentul a fost finanţat din fonduri europene, s-a desfăşurat în aer liber iar participarea a fost deschisă tuturor celor care şi-au dorit să petreacă puţin timp în mijlocul naturii. Numarul participanţilor la eveniment a crescut faţă de prima ediţie, iar organizatorii au fost extrem de încântaţi să vadă că aceste locuri sunt din ce în ce mai apreciate de turişti.

“Numărul turiştilor a crescut faţă de prima ediţie. Suntem foarte bucuroşi că eforturile noastre nu au fost în zadar. Lacul este de o frumuseţe răpitoare!” – Munteanu Constantin, Preşedinte Asociaţia Eco Hangu

Participanţii la festival au avut parte de multe surprize pregătite de organizatori, jocuri şi concursuri, şi au ascultat poveşti şi legende despre lacul în numele căruia a fost mare sărbătoare.
Turiştii au avut posibilitatea să-şi întâlnească artiştii preferaţi: Victor Socaciu, Mircea Vintilă, George Nicolescu, Bagossy Brothers, precum şi ansambluri folclorice şi trupe de muzică din zonă.

Situat în partea de est a Transilvaniei, în Carpaţii Orientali, în judeţul Harghita, Lacul Roşu reprezintă un loc magic în care orice turist se poate refugia, un loc a cărui privelişte îţi taie răsuflarea: o pădure scufundată, peste tot putând fi văzute încă vechile trunchiuri de copaci ieşind din apă.
Prezenţa trunchiurilor care străpung luciul apei ieşind la suprafaţă ca nişte străjeri ai liniştii de pe fundul lacului, ii dau un aspect unic acestuia.

Organizatorul evenimentului a fost Asociaţia Eco Hangu, iar proiectul a fost finanţat prin Regio – Program Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, 53 – Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co