Interne

Unde merg romanii de 1 mai?

Unde merg romanii de 1 mai?

Aproape 80.000 de romani vor petrece minivacanta de 1 mai în hoteluri si pensiuni. Cei mai multi dintre turisti vor alege litoralul, in jur  de 25.000 de personae, proximativ 20.000 de turisti sunt asteptati la munte si alti 1000 merg in Delta la pescuit. Un alt segment ofertat este cel al statiunilor balneare, unde sunt asteptati in jur de 10.000 de turisti. Sunt si romani care au preferat strainatatea pentru minivacanta de 1 Mai.  Anul acesta numarul lor se apropie de 5 000.

Circa 79.000 de romani au ales o unitate turistica din tara pentru a pentru a petrece minivacanta de 1 mai si vor cheltui aproximativ 18 milioane de lei.

Vremea buna anuntata de meteorologi pentru perioada urmatoare si zilele libere au dus la cresterea numărului de turisti care evadeaza de acasa de 1 Mai. In aceste conditii, proprietarii unitatilor de cazare au pregatit mai multe locuri in hoteluri si pensiuni, in crestere cu 15% fata de anul trecut.

Cei mai multi dintre turisti vor alege litoralul (circa 25.000 de persoane), cele mai cautate statiuni fiind Mamaia si Vama Veche, unde gradul de ocupare este de 100% din numarul de locuri pregatite. In celelalte statiuni de la Marea Neagra gradul de ocupare ajunge la 70% din totalul de locuri pregatite de hotelieri.

Ca in fiecare an, discotecile si cluburile vor fi deschise, ceea ce va reprezenta o atractie suplimentara pentru tineri.

Statiunile montane vor fi luate cu asalt si anul acesta de romanii care vor sa petreaca ziua de 1 mai la munte. Aproximativ 20.000 de turisti sunt asteptati la munte. Astfel, unitatile de cazare de pe Valea Prahovei vor fi ocupate in proportie de 70-80%, in timp ce in celelalte stațiuni montane gradul de ocupare va fi de pana la 70%.

In ceea ce priveste agroturismul, acest segment a fost solicitat de aproximativ 30.000 de turisti, capacitatea de cazare din zonele cu traditie ajungand la 90%.

Un alt segment ofertat este cel al statiunilor balneare, unde sunt asteptati in jur de 10.000 de turisti.

A intrat deja in traditie petrecerea zilelor libere de 1 Mai in Delta Dunarii. Anul acesta vor sosi aici peste 1.000 de turisti, pescari pasionati sau turisti dornici de inedit.

In aceasta statistica nu sunt luati in calcul turistii individuali care nu au apelat la turismul organizat sau vor pleca la rude. Numarul acestora nu poate fi estimat.

Romanii prefera sa petreacă minivacanta de 1 Mai in tara, astfel ca cererea pentru destinatiile externe a scazut cu 10% fata de anul trecut. Aproximativ 4.600 de turisti vor merge in vacantă in strainatate si vor cheltui circa 950.000 de euro.

Cei care pleaca din tara in aceasta perioada aleg, in special, ofertele city-break, destinatiile cele mai solicitate fiind Barcelona, Budapesta si Londra.

Anul acesta touroperatorii au adus destinatii deservite de zboruri charter: Rhodos, Egipt care au început operarea mai devreme decat anul trecut.

Sursa: comunicat Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co