Imobiliare Valea Prahovei
Externe

Unde pleci în vacanţă, dacă nu mai ai bani de insule exotice

Bugetele pentru timpul liber ale românilor au scăzut cu 30% în criză, ceea ce îi determină să se orienteze spre locuri mult mai accesibile ca preţ.

Românii care aveau un job bine plătit înainte de criză şi se îndreptau spre insule exotice în vacanţe au început să aleagă în ultimul timp destinaţii tot mai apropiate. În plus, vacanţele scurte, celebrele city breaks, care până să înceapă recesiunea veneau în completarea vacanţelor de vară şi de iarnă, s-au transformat pentru multe familii în beach city breaks, respectiv ski city breaks, potrivit lui Javier Garcia del Valle, CEO alunei companii de turism. „Se reduce astfel substanţial perioada unei călătorii”, explică el.

Cine mai merge în Thailanda

Potrivit Luciei Morariu, director general al altei companii de turism, „consumatorii s-au reorientat pe călătorii cu bugete reduse cu apro ximativ 30% faţă de situaţia anului 2008”. Cu toate acestea, există în continuare un „consumator de turism de lux”. „Ni s-au cerut pachete în Noua Zeelandă, Guam, Thailanda sauArgentina.

De foarte multe ori, o cerere por neşte de la o insulă privată precum Musha Cay şi se concretizează într-un hotel Four Seasons Resort din Maldive sau Florenţa, tocmai pentru că, până la ieşirea din criză, factorul psihologic va funcţiona ca o frână”, conchide oficialul companiei de turism. O alternativă e şi un sejur înVeneţia.

sursa: evz.ro

 

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co