Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Unde puteti schia in weekend?

Unde puteti schia in weekend?

In acest weekend romanii pot practica sporturile de iarna pe zapada artificiala. Chiar dacă ultimele zile au fost destul de călduroase pentru această perioadă, pe pârtiile de schi din câteva staţiuni din România s-a dat drumul tunurilor de zăpadă. Împătimiţii sporturilor de iarnă care vor să dea o fugă la munte în acest sfârşit de săptămână pot merge pe pârtiile din Azuga şi, cu puţin noroc, şi pe cele din Cavnic şi Harghita, acolo unde există tunuri de zăpadă artificială şi unde temperaturile au coborât sub -4 grade Celsius.

La Azuga se schiază doar pe unele porţiuni, unde tunurile au putut să formeze un strat de zăpadă serios, spre bucuria iubitorilor de ski şi snowboard. Potrivit administratorilor domeniului schi abil din această staţiune, se va putea schia în weekend pe 350-400 de metri pe pârtia Cazacu şi pe o porţiune de circa 100 de metri din pârtia Sorica, numai bună pentru schiorii începători.

Tunurile de zăpadă au fost folosite din plin, însă temperaturile ridicate înregistrate de la începutul acestei săptămâni le-au cam stricat planurile administratorilor. În această staţiune se schiază încă de weekendul trecut, când iubitorii de zăpadă, fie ea şi artificială, au poposit pe pârtii. Cazarea în pensiunile de aici costă în jur de 100 lei pe cameră pe noapte.

La Buşteni s-au pornit tunurile de zăpadă pe Kalinderu, iar dacă vremea va ţine cu iubitorii sporturilor de iarnă, există şanse ca zăpada să reziste. Până acum, vremea nu a ţinut cu administratorii pârtiilor. Acestia spun ca, începând de astăzi, se dă drumul telescaunului şi se deschide fun-park-ul, unde există o pârtie artificială. Tunurile de zăpadă au fost testate şi pe pârtiile de la Predeal. Se preconizează că sezonul de schi în Valea Prahovei va începe săptămâna viitoare.

Şi la Cavnic se fac eforturi pentru ca românii să poată schia începând din acest sfârşit de săptămână, mai ales că sunt persoane care şi-au putut lua liber de la muncă şi pe 2 decembrie, oferindu-şi astfel o miniva can ţă de patru zile.

Cu puţin noroc, se va schia şi pe pârtia Roata. Instalaţiile de zăpadă artificială au fost pornite şi pe pârtiile din judeţul Harghita.

La Cavnic, închirierea unui echipament complet de schi – clăpari, schiuri şi beţe – costă între 40 şi 60 de lei pe zi, în funcţie de model, dar se pot închiria şi separat diverse piese. Închirierea pe parcursul unei singure zi a unei plăci de snowboard împreună cu bootsi costă circa 50 de lei. Preţurile sunt ceva mai mari la Azuga.

Potrivit, turism.bzi.ro, România are 126 de pârtii de schi răsfirate în 17 judeţe. Lungimea totală a acestora este de circa 117 kilometri. Potrivit datelor remise de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, începând din 2009, au fost demarate 19 investiţii în domeniul schiabil. Până acum, ministerul a investit 284,8 milioane de lei  în dezvoltarea şi îmbunătăţirea domeniului schiabil.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co