Interne

Va avea ANT stand la Târgul de Turism de la Romexpo?

Mai sunt două zile până la începerea târgului de turism, însă Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) nu ştie încă dacă va avea sau nu stand, informează Mediafax. Reprezentanții acesteia discută închirierea unui stand la târgul de turism de la Romexpo din 12-15 martie, dar nu au plătit încă şi nici nu sunt siguri de participare. Astfel, ANT este singura dintre cei 260 de expozanţi aflată în această situaţie, potrivit Romexpo.

„ANT şi-a manifestat interesul să participe la târgul de turism şi sunt încă discuţii cu ei în privinţa luării deciziei de participare. Nu au luat încă o decizie cu 48 de ore înainte de deschiderea târgului”, a declarat marţi într-o conferinţă Cătălin Trifu, directorul general al Romexpo.

Alin Burcea, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), a spus că agenţiile de turism şi-au închiriat spaţiile la târg cu un an înainte, explicând că cei care plătesc din timp beneficiază de discounturi.
„Este un discount pentru înscriere până la o anumită dată. E o reducere de 10%”, a mai spus Trifu.

Romexpo-apr.-014 (1)

Şefii patronatelor din turism cred că atitudinea ANT arată, astfel, o neglienţă în raport cu cheltuirea banilor publici. Aceştia spun că situaţia de la Romexpo nu este un caz izolat, autoritatea pentru turism având, în ultimele luni, un comportament similar la multe dintre târgurile din străinătate la care participă România şi unde standul este închiriat cu o zi sau două înainte, desconsiderând astfel partenerii externi.

„Autoritatea pentru Turism, care se ocupă de promovarea României, nu este în stare să-şi comande standul cu 48 de ore înainte. Nu e lipsă de bani, ci de creier. Nu suntem în stare să avem o strategie coerentă pentru târgurile externe. Nu există o strategie şi suntem haotici, dacă noi plătim târgurile în străinătate cu o zi sau două înainte de a începe, iar birourile din străinătate nu au chiriile plătite”, a afirmat Burcea.

El a mai spus că România îşi crează astfel o imagine proastă în raport cu alte ţări.

„Când zice un neamţ că lucrează la guvernul Germaniei şi a venit să închirieze un spaţiu, e o garanţie. Când zici prin străinătate, pe unde avem noi spaţii închiriate, guvernul României şi ministerul Turismului, lumea râde. La târgul de la Berlin de zilele trecute, standul României a fost comandat cu câteva zile înainte”, a adăugat Burcea.

La târg sunt aşteptaţi 25.000 de vizitatori, cu 5.000 mai mulţi decât la ediţia anterioară a târgului. Programul de vizitare va fi de joi până sâmbătă de la 10 la 18, iar duminică de la 10 la 16.

Sursa: Mediafax / Sursa foto: www.travellermagazin.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co