Interne

Vacanţa de Paşte

Vacanţa de Paşte

Mai sunt mai puţin de două săptămâni până la Paşte, ceea ce reprezintă un bun prilej pentru o binemeritată vacanţă. Unele persoane şi-au făcut rezervări cu săptămâni sau chiar câteva luni înainte, dar agenţiile de turism au încă oferte şi pentru cei care nu s-au hotărât încă.  Pentru acest an, agenţiile de turism au scos la bătaie foarte multe oferte de vacanţă pentru Europa, cele mai căutate destinaţii din acest sezon fiind Bulgaria, Turcia, Grecia şi România.

Bulgaria este una dintre destinaţiile de Paşte cu cele mai mici preţuri, astfel că agenţiile de turism au foarte multe oferte pentru litoralul bulgăresc. Spre exemplu, în Balcic, sejururile au preţuri începând cu 70 de euro pentru trei nopţi de cazare la hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus. În arhicunoscuta staţiune Nisipurile de Aur, preţurile pentru minivacanţe încep de la 90 de euro, pentru trei nopţi de cazare, cu transport individual şi fără mese incluse.

În Grecia se oferă atât vacanţe exotice, cât şi pelerinaje religioase. Preţul pentru o noapte în Atena începe de la 40 de euro, cu mic dejun inclus. În cazul în care doriţi să optaţi pentru un sejur mai lung, agenţiile de turism oferă un sejur de 8 zile pentru 359 de euro, în preţ fiind incluse 7 nopţi de cazare cu mic dejun inclus, la hoteluri de 3 stele, plus transport cu autocarul. Totodată, în preţ mai este inclusă şi o cină tradiţională în noaptea Învierii şi un dejun Pascal, la o tavernă din Kalambaka, şi un tur de oraş. Pentru greci, Paştele reprezintă cel mai important eveniment din calendarul ortodox, fiind socotit chiar mai important decât Crăciunul.

Alte oferte interesante găsim şi pentru Turcia, unde ofertele nevândute se bucură de reduceri de preţ. Preţurile pornesc de la 43 de euro pentru două nopţi de cazare, la un hotel de 3 stele, în Istanbul. Pentru trei nopţi de cazare, cu transport cu autocarul asigurat şi mic dejun inclus, preţul ajunge la 129 de euro de persoană.

Agenţiile de turism nu au uitat de România, aşa că au oferte şi pentru turismul intern în zone precum Neptun, Mamaia, Delta Dunării, Băile Olăneşti, Călimăneşti-Căciulata, Sinaia, Poiana Braşov, Predeal,  Râşnov, Gura Humorului, Sibiu, Rucăr, Băile Herculane, Ocna Sibiului, Făgăraş. Hotelierii din staţiunile de pe Valea Prahovei au pregătit oferte la tarife comparabile cu cele de anul trecut, la Sinaia trei nopţi de cazare la hotel costând 448 de lei. Şi la pensiunile din Braşov preţurile sunt similare celor de anul trecut şi variază între 200 şi 450 de lei pentru patru nopţi.

Turiştii care aleg să petreacă Sărbătorile de Paşte în Bucovina vor putea participa la demonstraţii de încondeiat ouă sau vor putea vedea în gospodării cum se pregătesc bucatele tradiţionale. Pensiunile oferă pachete cu tarife care încep de la 350 lei de persoană şi ajung la 1.395 de lei.

Sursa: www.curierulnational.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co