Externe

Vacanţe pentru seniori în Spania

Vacanţe pentru seniori în Spania

Când vine vorba de turism, România ar avea multe de învăţat de la Spania, iar spaniolii dau lecţiile pe gratis. De data aceasta, reprezentanţii Biroului Spaniol de Turism de la Viena şi ai societăţii de stat pentru inovaţie în turism din Spania au poposit la Bucureşti pentru a prezenta actorilor locali un program amplu menit să atragă cât mai mulţi vizitatori seniori pe meleagurile iberice.

Prin programul „Europe Senior Tourism”, spaniolii se adresează turiştilor de peste 55 de ani din mai multe ţări cu care Spania nu reuşise în mod tradiţional să lege o relaţie turistică suficient de profitabilă. Proiectul a fost lansat acum doi ani şi a adus deja peste 100.000 de turişti seniori în Spania, din care mai bine de 10.000 au venit din România. Ibericii îşi promovează ofertele pe reţelele sociale, dar şi prin intermediul tour-operatorilor şi agenţiilor locale.

Traducere: „Acesta este un program pe care îl derulăm şi în România de 2 ani. Deja, peste 10.000 de turişti români au venit în regiuni ca Andalucia, Valencia şi Insulele Baleare în lunile cu activitate turistică scăzută, respectiv octombrie-aprilie. Costurile pachetelor turistice sunt mult mai scăzute decât preţurile ofertelor obişnuite, pe care vârstnicii le-ar putea găsi în afara programului. În plus, este vorba de pachete perfect adaptate nevoilor şi dorinţelor grupului ţintă, respectiv persoanelor de peste 55 de ani.”

În al treilea an de la lansare, proiectul merge din ce în ce mai bine. Subvenţionat de guvernul spaniol şi cofinanţat de trei regiuni administrative: Andalucia, Valencia şi Insulele Baleare, programul a generat deja 1700 de locuri de muncă în turismul european. Iar iniţiatorii proiectului spun că peste 94% dintre turiştii care au participat deja la program ar vrea să revină în Spania pentru încă o vacanţă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co