Articole

Vanatoarea de comori arhitecturale Viajoa.ro ajunge la a treia editie

Vanatoarea de comori arhitecturale Viajoa.ro ajunge la a treia editie

Bucurestenii nu se mai uita la orasul lor. Pleaca in city break-uri si in vacante pentru a se lasa fermecati de arhitectura altor metropole, uitand ca si Bucurestiul are un farmec al sau, daca stii sa privesti.
Vanatoarea de comori arhitecturale si urbane Viajoa.ro este genul de eveniment care te face sa te uiti la oras, la cladiri, la elementele decorative, la graffitiuri. Ajuns la cea de-a treia editie, evenimentul va strange sambata, 18 mai 2013, peste 200 de tineri entuziasti, care vor porni in descoperirea Cartierului Bastistei.
Conceput ca un eveniment distractiv – educativ pe echipe, prima vanatoare, care s-a desfasurat in Cartierul Armenesc, in octombrie 2011, a strans 105 participanti iar cea de-a doua vanatoare, din Cartierul Cotroceni, a adunat 140 de participanti. Succesul de care s-au bucurat primele doua editii consta in modul inedit in care a fost conceput acest joc (nu exista un traseu predefinit, fiecare echipa isi construieste propriul traseu) si in partea educativa (participantii sunt incurajati si ajutati sa identifice elemente ale stilului neoromanesc si Art Deco).
“ Vanatoarea este un eveniment care s-a nascut din dorinta de a le arata si altora modul in care vedem noi, fetele de la Viajoa.ro, Bucurestiul. Calatoriile ne-au invatat ca fiecare loc are ceva deosebit, ceva al lui, si Bucurestiul nu face exceptie. Cand il privesti cu ochi de strain, descoperi, sub patina timpului, cat de frumoase sunt unele cartiere si ce bijuterii arhitecturale adapostesc.”, spune Ioana Patrascoiu, mintea creativa din spatele Vanatorii.
“E incredibil cat de bine primite au fost primele editii! Trebuia sa fie one time only, dar feedback-ul pozitiv din partea “vanatorilor” a fost coplesitor si am vrut sa oferim acest eveniment cat mai multor tineri. La saptamani dupa eveniment oamenii ne contactau si ne spuneau cum merg prin oras doar cu ochii pe sus, in cautare de mascaroni si bovindouri, cum au inceput sa identifice casele neoromanesti si cum au ajuns sa faca pe ghizii pentru prietenii lor.”, afirma Gabriela Solomon, organizator al Vanatorii de comori.
Organizatorul vanatorii de comori arhitecturale, Viajoa.ro, este un blog colectiv de calatorii, infiintat in 2009 si desemnat in 2010, la Roblogfest, cel mai bun blog de travel din Romania. Viajoa.ro inseamna 5 fete, 5 stiluri de a calatori si toate informatiile de care ai nevoie pentru a calatori istet. De-a lungul celor 4 ani de existenta, Viajoa.ro a organizat pentru cititorii sai seri de povesti, excursii, vanatori de comori.

Contact:
Gabriela Solomon
Project Manager
gabriela.solomon@gmail.com
0745 499 371

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co