Interne

Veşti bune: pachetele turistice pentru Paşte au acelaşi preţ ca anul trecut!

Preţurile pachetelor turistice interne pentru sărbătorile de Paşte rămân la nivelul anului trecut, în timp ce în străinătate scad cu 5-10% în cazul Greciei şi Bulgariei, dar cresc cu 10% în staţiunile turceşti, potrivit datelor furnizate Mediafax de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism.

„Preţurile pachetelor interne de Paşte şi de 1 Mai de anul acesta vor fi aproximativ ca cele de anul trecut sau uşor mai scăzute, dar nu trebuie să uităm că 2009 a fost an de criză şi, oricum, ofertele au ţinut cont de această circumstanţă”, a declarat, agenţiei Mediafax, preşedintele ANAT, Corina Martin.
În ceea ce priveşte pachetele externe de Paşte, preţurile vor fi, în general, similare cu cele de anul trecut, sau chiar mai mici cu 5% până la 10% în cazul Greciei sau al Bulgariei şi cu până la 10% mai mari în Turcia. Un pachet de 3 nopţi la un hotel de 5 stele din Mamaia costă, în perioada Paştelui, circa 1.000 de lei de persoană, în regim all inclusive. Un sejur similar ca perioadă, dar la un hotel de 4 stele din aceeaşi staţiune, costă 470 lei de persoană cu demipensiune. O noapte de cazare la un hotel de trei stele din Sinaia costă 60 de lei de persoană, iar într-o unitate similară de la Bran tariful este de 90 de lei. În Poiana Braşov preţul unei nopţi de cazare la un hotel de 3 stele este de circa 100 lei de persoană. În Borşa, o noapte la o unitate de 3 stele costă 74 lei de persoană, iar la Gura Humorului 65 lei. La un hotel de 4 stele din Slănic Moldova, un pachet de 3 nopţi de cazare cu mic dejun, masă tradiţională de Paşte, cu mic dejun inclus, este vândut cu 500 de lei de persoană.
Pentru un pachet de patru zile şi trei nopţi de Paşte în insula Santorini din Grecia, la hotel de 3 stele, un turist trebuie să plătească de la 42 de euro pe zi pentru un loc în cameră dublă. Transportul nu este inclus în acest preţ. Tot de Paşte, în staţiunea elenă Paralia Katerini un pachet la un hotel de 3 stele, incluzând trei nopţi de cazare, costă 60 de euro pentru o cameră dublă, cu mic dejun inclus şi transport cu autocarul Pentru aceeaşi perioadă, un pachet la Nisipurile de Aur, în Bulgaria, la hotel de 3 stele şi trei nopţi de cazare costă 20 de euro, fără masă şi transport, şi 54 de euro cu toate mesele incluse. În Turcia, 4 zile la un hotel de 3 stele, fără transport, dar cu mic dejun inclus, costă începând de la 75 de euro. În Amsterdam preţurile sunt de circa 500 de euro pentru un loc în cameră dublă, transport cu avionul, 4 nopţi de cazare la un hotel de 3 stele cu mic dejun inclus, transferuri de la aeroport la hotel şi tur de oraş.
sursa: mediafax.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co