Interne

Veşti bune! Vremea se încălzeşte

Cel puţin până la sfârşitul săptămânii dimineţile vor fi reci, dar amiezele vor fi din ce în ce mai calde şi soarele mai prezent. Astfel, duminică vremea va fi în general frumoasă şi maximele se vor încadra în limite normale: de la 12 la 17 grade.
Vineri ploile vor fi din nou nelipsite din tabloul meteo: mai bogate în estul ţării, unde izolat cantităţile de apă depăşesc 10…15 l/mp, şi pe arii restrânse în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab şi moderat, dar se înteţeşte în estul teritoriului. Temperaturile maxime se apropie însă de cele normale, şi se vor încadra între 7 şi 17 grade.

În Bucureşti se pare că ploile ne dau un răgaz. Meteorologii ne anunţă că sunt şanse reduse de ploaie, dar pe timpul zilei cerul se mai înnorează. Vântul va sufla slab până la moderat, iar la amiază temperatura nu trece de 15 grade. Presiunea atmosferică creşte de la 747 mm coloană de mercur, valoare sub cea de referinţă, de 760mm coloană de mercur.


Nici locuitorii de dincolo de Prut nu pot renunţa încă la hainele groase, chiar au nevoie şi de umbrele. Vremea este rece, cu nori şi ploi în special în jumătatea de sud a regiunii.


Stratul de nori este gros vineri şi peste munţi. Mai mult sunt aşteptate ninsori pe arii extinse în Carpaţii Orientali şi local ploi, lapoviţe şi ninsori în rest. La noapte precipitaţiile se răresc, dar vântul mai are intensificări trecătoare. Veste bună este că valorile termice sunt în creştere uşoară. În weekend norii nu vor lipsi, însă precipitaţiile, ploi slabe şi la peste 2000 m lapoviţa şi ninsoarea îşi restrâng aria. Vântul va sufla în general moderat, iar temperatura aerului nu va suferi modificări semnificative de la o zi la alta. Dimineaţa şi noaptea însă, vor fi condiţii de ceaţă pe văi şi în depresiuni.


Sâmbătă vremea se îndreaptă. Soarele se arată peste tot în ţară, chiar dacă apar şi nori, şi pe arii restrânse ploi slabe în sud-vestul ţării. După-amiaza ploi trecătoare pot fi şi în zonele de deal şi la munte. La altitudini de peste 2000m mai cad lapoviţe şi ninsori. Vântul bate moderat în regiunile sudice şi estice. Temperaturile maxime trec de 10 grade peste tot în ţară, chiar şi în depresiunile transilvane, şi ajung la 16-17 grade pe areale extinse din Câmpia de Vest şi în Câmpia Română.
Se opresc ploile şi în Bucureşti. 16 grade va fi maxima la amiază şi cerul variabil.


Duminică meteorologii ne promit vreme în general frumoasă, deşi vor mai fi unele înnorări, iar pe ici pe colo ploi slabe. La altitudini de peste 2000 m încă mai sunt posibile ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat, dar temperatura aerului mai creşte. Maximele ajung în limite normale, de la 12-13 grade în depresiunile din estul Transilvaniei până la 16-17 grade în vestul ţării, dar şi la Tg Mureş, Galaţi, Tulcea. Izolat, dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.
Şi în Capitală este vreme plăcută, cu soare, vânt potolit şi 16 grade la amiază.


sursa: realitatea.net

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co