Interne

Vezi aici ce drumuri sunt blocate, din cauza ninsorii din acest weekend

Mai multe tir-uri şi dubiţe cu remorcă, neechipate cu anvelope de iarnă, au rămas blocate în zăpadă, în noaptea de duminică spre luni, în trecătorile din Harghita, iar drumarii au intervenit pentru tractarea lor.


Tot în condiţii de iarnă se circulă şi în Pasul Tihuţa din Bistriţa-Năsăud


Duminică seară, în Harghita a nins abundent, iar zăpada s-a depus în straturi consistente, pe parcusrul nopţii drumarii intervenind cu utilaje de deszăpezire pe cinci drumuri naţionale: DN 12A Miercurea Ciuc – Lunca de Sus – Pasul Ghimeş, DN 12C Gheorgheni – Lacu Roşu, DN 13A Miercurea Ciuc – Odorheiu Secuiesc, DN 13B Praid – Pasul Bucin – Gheorgheni şi DN 15 Topliţa – Borsec, în special în pasuri şi trecători.


„Ninsori mai abundente am avut în pasuri şi trecători, pe Vârful Creanga (DN 15), în Pasul Bucin (DN 13B), în Trecătoarea Harghita (DN 13A), la Ghimeş (DN 12A) şi în zona Lacul Roşu. S-a intervenit cu utilaje cu lamă şi cu material antiderapant, precum şi la tractarea TIR-urilor şi a dubiţelor cu remorcă neechipate şi rămase în pantă, înzăpezite”, a precizat şeful Secţiei Drumuri Naţionale Harghita, Cătălin Romanescu.


În prezent se circulă în condiţii de iarnă pe drumurile naţionale care traversează zonele înalte din Harghita, carosabilul fiind acoperit cu un strat de unu până la trei centimetri de zăpadă frământată, tratată cu antiderapant.
Luni dimineaţă, în Harghita a fost frig, fiind înregistrate minime de minus 6 grade Celsius la Miercurea Ciuc şi la Bucin, minus 5 grade la Joseni şi minus 3 grade Celsius la Topliţa.


Cel mai mare strat de zăpadă depus de duminică seara şi până luni dimineaţa în Harghita este la Bucin şi măsoară opt centimetri.


În Bistriţa-Năsăud, circulaţia se desfăşoară, luni, în condiţii de iarnă pe DN 17 în Pasul Tihuţa, zonă unde stratul de zăpadă măsoară şase centimetri şi continuă să ningă.


Potrivit reprezentanţilor Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud, în localitatea Piatra Fântânele din Pasul Tihuţa s-a înregistrat şi minima dimineţii de luni, de minus 4,6 grade Celsius.


„În Pasul Tihuţa a nins, zăpada s-a depus într-un strat de şase centimetri, iar mercurul a arătat minus 4,6 grade Celsius. A mai nins pe Valea Someşului Mare, cantitatea maximă de precipitaţii fiind la Valea Mare, de 8,3 litri/metru pătrat, dar stratul de zăpadă este de doar patru centimetri în această localitate”, a informat dispecerul de serviciu de la SGA Bistriţa-Năsăud.


Vasile Curtean, şeful Districtului Piatra Fântânele din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, a declarat că pentru fluidizarea traficului în Pasul Tihuţa s-a acţionat cu peste 50 de tone de antiderapant şi cu trei utilaje.
„Contractul pentru deszăpezirea drumurilor s-a încheiat. Mai avem trei utilaje, ale noastre, cu care am acţionat şi continuăm să acţionăm ca să curăţăm zăpada de pe carosabil. Nu au existat probleme, şoferii au putut trece prin Pasul Tihuţa. Mai avem şi o rezervă de 400 de tone de sare şi nisip, aşa încât sperăm să ne ajugă chiar dacă va mai ninge”, a spus Curtean.


sursa: mediafax.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co