Interne

Vezi aici cum va arăta Mamaia, anul viitor!

Autorităţile locale din Mamaia pregătesc pasarele pietonale moderne pentru sezonul turistic viitor. Investiţia totală se ridică la 2,5 milioane de euro, fiecare pasarelă costând, în medie, 700 – 800 de mii de euro.
Trecerile de pietoni suspendate vor avea formă de iaht, de năvod cu pescăruşi şi de val, a căror lungime variază între 16 şi 18 metri.

Acestea vor fi construite la o înălţime de 5,13 metri pentru a putea permite accesul autobuzelor supraetajate în perioada sezonului turistic în staţiune şi vor fi prevăzute cu lifturi de ambele părţi pentru a uşura accesul persoanelor cu handicap locomotor.


Pasarela-iaht

Prima pasarelă, care va avea formă de iaht, va fi amplasată în faţa Satului de Vacanţă. Trecerea de pietoni suspendată va avea două intrări: una din Satul de Vacanţă şi cealaltă dinspre piaţeta de la Perla. Pe scuarul unde este spaţiul verde de pe centrul Bulevardului Mamaia, în dreptul Satului de vacanţă, va fi ancorat catargul.

Pasarela-năvod

A doua pasarelă va fi amplasată în zona piaţetei Cazino şi va fi în formă de năvod cu pescăruşi. Accesul dinspre Cazino se va face pe o rampă înclinată în formă de melc. La jumătatea pasarelei, rampa va fi întoarsă cu 180 de grade.

Pasarela-val

A treia pasarelă, în formă de val, va fi ridicată în dreptul piaţetei din faţa hotelului Rex. Tot aici vor fi amenajate peste 100 de locuri de parcare.


sursa: click.ro

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co