Interne

Vezi aici la ce evenimente poţi participa, dacă eşti în Delta Dunării – VIDEO

Vezi aici la ce evenimente poţi participa, dacă eşti în Delta Dunării – VIDEO

Săptămâna a debutat cu numeroase evenimente cultural-artistice în zona Dunării, precum festivalul de folclor Peştisorul de aur de la Tulcea, Ziua delfinului la Sulina, dar şi un festival de film la Sfântu Gheorghe. Un număr de şapte filme concurează pentru marele trofeu al Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, care a început astăzi în Deltă, la Sfântu Gheorghe. Premiul, în valoare de 3.000 de dolari, va fi acordat exclusiv pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la Festival.

Tot publicul va decide câştigătorii şi la secţiunile de scurtmetraj ficţiune şi animaţie, la care concurează 32, respectiv 21 de pelicule. Premiile sunt în valoare de 1.000 de dolari pentru fiecare dintre cele două secţiuni. Şi anul acesta, filmele vor fi proiectate în sălile Complexului Cinema din Green Village, iar începând cu ora 20.45, toate filmele din Festival se proiectează în camping, în aer liber. Intrarea este gratuită.

Tot astăzi a început la Tulcea Festivalul Internaţional de Folclor „Peştişorul de Aur“. Evenimentul s-a deschis cu o paradă a portului popular, pe străzile municipiului. După eveniment, a avut loc deschiderea propriu-zisă a festivalului, fiecare ansamblu urmând să evolueze câte un minut.

Tot la Dunăre, Organizaţia Mare Nostrum marchează şi anul acesta Ziua Delfinului. Mâine, la Sulina va fi organizat un concurs de figurine de nisip şi unul de body painting, ambele având ca temă vieţuitoarele marine. De asemenea, se vor desfăşura şi acţiuni de informare şi activităţi de monitorizare a plajei. Evenimentul are ca scop evidenţierea gravelor probleme cu care se confruntă ecosistemul marin şi se desfăşoară în cadrul proiectului “Îmbunătăţirea stării de conservare a biodiversităţii marine din zona costieră românească, în special a delfinilor”.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co