Externe

Vezi care sunt cele mai bune oferte pentru vacanţele seniorilor

Programele speciale pentru cei cu vârste de peste 55 de ani au luat amploare şi au cunoscut un real succes în România de aproape doi ani. Este vorba despre ofertele turistice dedicate seniorilor din toată Europa, care vor să se bucure de o vacanţă în ţări precum Spania, Cipru sau Grecia.

Din cauza crizei economice, în toamna anului 2009, de teama de a pierde un număr mare de turişti în extrasezon, Guvernul spaniol a lansat un program turistic special dedicat persoanelor peste 55 de ani. Astfel seniorii europeni, cu doar 365 de euro de persoană, s-au putut bucura de petrecerea a şapte zile într-un hotel de patru stele cu trei mese pe zi, şi două excursii locale, la toate aceste servicii adăugându-se şi zborul cu avionul dus-întors. Imediat după lansarea acestui program, insulele Baleare sau zona Andaluziei, care în sezonul de vârf practicau tarife de aproape trei sau chiar patru ori mai mari decât cele menţionate mai sus, au fost luate cu asalt de persoanele de peste 55 de ani, însoţiţi de nepoţi sau de copii. Interesul crescut al turiştilor pentru aceste oferte s-a menţinut şi anul acesta, mai ales că acest model lansat de spanioli a fost preluat şi de ţări precum Cipru sau Grecia.

Costa Brava, Spania – de la 375 euro

Ofertele pentru Spania în această perioadă cuprind staţiuni din Tenerife, Costa Brava sau Costa del Sol. Chiar dacă programul este destinat celor peste 55 de ani, aceştia pot veni însoţiţi de nepoţi, copii sau prieteni care vor plăti acelaşi preţ redus indiferent de vârsta pe care o au.
Pentru Costa Brava un sejur porneşte de la 375 euro de persoană, în preţ fiind incluse: 7 nopţi cazare în camera dublă standard cu pensiune completă, biletul de avion cursă directă Bucureşti/ Barcelona/Bucureşti, taxele de aeroport şi un bagaj de cală, transferuri aeroport/hotel/aeroport, o excursie de o jumătate de zi, program de animaţie şi activităţi săptămânale desfăşurate în hotel şi asistenţă turistică locală în limba română. Plecările vor fi pentru lunile aprilie în zilele 2 şi 9, iar pentru mai zilele 7, 14, 21, 28.

În lunile aprilie şi mai, temperaturile ajung până la 30 grade Celsius

Considerat cel mai frumos litoral continental al Mării Mediterane, Costa del Sol este şi cea mai vizitată zonă turistică a Mediteranei, iar ofertele pentru seniori pornesc de la tariful de 425 euro. Preţul include: biletul de avion Bucureşti – Malaga, cu escală la Barcelona, taxele de aeroport, un bagaj de cală de 20 kg/persoană, transferul aeroport-hotel-aeroport cu însoţitor român, 7 nopţi cazare la hotel de 4 stele cu pensiune completă (un pahar de vin şi unul de apă incluse în timpul mesei) şi o excursie de o zi la Cordoba. Este un tarif mai mare comparativ cu alte oferte, dar este considerată una dintre cele mai luxoase zone ale Spaniei, în ceea ce priveşte cazarea pe litoral, iar în lunile aprilie şi mai deja se poate face plajă. În sezonul de vârf cazarea la un hotel de 4 stele pe Costa del Sol ajunge şi la 1.500 euro de persoană.

Pentru insula Primăverii, cum mai este denumită Tenerife, ofertele pentru seniori pornesc de la 325 euro cu plecări în fiecare săptămână din 27 aprilie, până pe 15 iunie. Preţul include: biletul de avion cursă charter, Bucureşti -Tenerife – Bucureşti, transfer aeroport – hotel – aeroport, 7 nopţi cazare la hotel de 4 stele cu pensiune completă, o excursie la Puerto de la Cruz, ghid vorbitor de limba română şi asistenţă medicală zilnic.
Tot pe litoralul Mării Mediterane, dar de data aceasta în Cipru, ofertele pornesc de la tariful de 199 de euro şi pot ajunge până la 450 de euro, în funcţie de hotelul şi staţiunea în care se doreşte cazarea. Astfel, pentru un hotel de 3 stele în Larnaca pachetul de vacanţă pentru seniori este de 199 de euro, iar pentru un hotel de 4 stele în staţiunea Ayia Napa cu demipensiune pachetul porneşte de la 265, în cazul în care se doreşte o pensiune completă, turiştii trebuie să achite o taxă de 49 euro de persoană pe sejur. Preţurile pachetelor includ: biletul de avion cursă directă Bucureşti – Larnaca – Bucureşti, 7 nopţi de cazare în cameră dublă transferul aeroport-hotel-aeroport, două excursii de jumătate de zi la Nicosia, Larnaca şi Lefkara, program de animaţie oferit de hotel şi activităţi săptămânale desfăşurate la hotel (lecţii de gătit, Bingo etc).

Rezervările se fac cu cel puţin două săptămâni în avans

La înscriere se achită un avans de 50%, diferenţa urmând să fie achitată cu 14 zile înainte de plecare. Un aspect foarte important este că această ofertă este valabilă şi pentru turiştii mai tineri care nu sunt însoţiţi de seniori, doar că pentru a participa la acest program special trebuie să plătească un supliment de 20 de euro pe sejur.
Ofertele pentru Grecia în această perioadă cuprind insulele Kos şi Rhodos, care pornesc de la 279 de euro. Tariful include cazarea la hoteluri de trei stele cu mic dejun, transportul cu avionul cu toate taxele incluse, programe de divertisment şi cine festive.


sursa: curierulnational.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co