Articole

10 locuri din lume pe care este interzis să le vizitezi – FOTO

Sunt locuri demne de scenarii de film, despre care se cunosc foarte puţine lucruri. Deţin secrete bine păzite, iar legendele născute pe seama lor sunt numeroase.
Care sunt cele mai fascinante dintre acestea? Iată o scurtă trecere în revistă, propusă de site-ul Dreyx.com.


10. Mezhgorye


Muntele Yamantau şi orasul Mezhgorye (cunoscut în trecut sub numele de Beloretsk-15 şi Beloretsk 16) ascund unul dintre cele mai mari secrete ale Rusiei. Se znoveşte că muntele Yamantau are legătura cu expresia „Mâna Moartă”. Mai exact, cu puterea de comandă nucleară şi sistemul de control al rachetelor strategice. Sună foarte mult a proiect subteran secret, în cazul unui război nuclear.

9. Arhivele secrete ale Vaticanului


Biblioteca Vaticanului. Numărul 1 în clasamentul celor mai bine păzite instituţii din tot statul papal. Cei aproape 50 de kilometri de rafturi pline cu documente au „reputaţia” de a ascunde informaţii despre scandaluri în care au fost implicate personalităţi importante, secrete şi descoperiri dintre cele mai şocante, toate păstrate în siguranţă de-a lungul a secole de tăcere şi discreţie.

8. Clubul 33


Walt Disney a simţit nevoia unui loc privat, special, în care să se poată întreţine cu sponsorii sau alţi oaspeţi. Prin urmare, în 1967, a luat naştere Clubul Exclusivist. După moartea sa, Disney Land a decis ca acest Club 33 să fie deschis numai pentru membrii speciali şi oaspeţii lor. Exclusiv pe baza unei legitimaţii. Misterul? În iunie 2007, lista de aşteptare pentru cei care doreau să devină membri era veche de 14 ani. Ea s-a închis în aprilie/mai 2007, astfel că nimeni nu ştie cum poate avea acces în clubul lui Walt Disney.

7. Moscova. Metroul 2


Rusia are un sistem secret de linii de metrou care sunt paralele cu cele ale metroului public din Moscova. Lungimea Metroului 2 se zvnoneşte că ar depăşi-o chiar şi pe cea a celui public. Se spune că are 4 linii şi 50 până la 200 de metri adâncime şi că face legătura între Kremlin şi cartierul Serviciului General de Securitate, aeroporul Vnukovo 2 şi un oras subteran la Ramenki, la care se adaugă alte locuri de importanţă naţională. În 1994, mai mulţi lucrători de la serviciul urban au găsit accidental urme ale sistemului subteran.

6. White’s Gentlemen’s Club


White’s este un club londonez al gentlemenilor, construit în 1693 de un imigrant italian, Francesco Bianco. La început, aici se vindea ciocolată caldă, o delicatesă rară şi foarte scumpă la vremea respectivă.
În secolul al XIX-lea, clădirea era exclusiv destinată tinerilor gentlemeni provenind din înalta societate. Teoretic, toţi domnii la modă aveau statutul de membru, dar practic numai cei foarte influenţi aveau acces. Astăzi este cunoscut mai mult ca un loc de socializare şi jocuri de noroc. Ca şi în cazul clubului lui Walt Disney, nu se ştie nimic însă despre cum poţi să ajungi membru.

5. Aria 51


Aria 51 este cunoscută pentru natura secretă şi incontestabilă legătură ca studii clasificate despre fenomene neobişnuite. Aşa se face că a devenit un punct de interes pentru teoriile moderne legate de OZN-uri. Localizată lângă Lacul Groom, este o mare bază militară secretă care susţine dezvoltarea testelor experimentale şi a sistemelor de arme. Perimetrul de securitate este păzit de forţe militare private. Baza nu apare pe nici o hartă publică a Statelor Unite. Cine încearcă să pătrundă în aria de securitate riscă să fie ucis.

4. Camera 39


Apărută în 1970, Camera 39 este una dintre cele mai secrete organizaţii din lume. Misiunea ei: să obţină susţinere străină pentru regimul nord-coreean al lui Kim Jong II, liderul suprem al Coreei de Nord. Puternica entitate care există de zeci de ani, este bănuită ca ar scoate fonduri din contrafaceri şi contrabandă cu droguri şi arme. Banii sunt folositi de Kim, potrivit experţilor, numai ca să cumpere loialitatea oficialilor de rang înalt şi să păstreze controlul asupra ţării. Camera 39 se bănuieşte că este localizată într-o clădire a Partidului Muncitorilor din Pyongyang.

3. Marele Altar Ise


Marele Altar Ise este considerat unul dintre cele mai sacre locuri din Japonia. Dedicat zeiţei Soarelui, este cunoscut încă din anul 4 î. Hr. Altarul este dărâmat şi reconstruit o dată la 20 de ani, ca parte a convingerilor Shinto despre moarte şi reînnoire a naturii. Singurele persoane care au acces în templu sunt membrii familiei regale şi înalţii preoţi.

2. Mount Weather


La 74 de kilometri distanţă de Washington DC, există o bază militară secretă, localizată în adâncurile unui munte, lângă o localitate rurală Bluemont, Virginia. Mount Weather este, de fapt, un oraş subteran. Aici se presupune că sunt străzi, cafenele şi spitale, un sistem propriu de purificare a apei, clădiri de birouri, un mic lac cu apă proaspătă din izvoarele subterane şi chiar un sistem de televiziune. Toate controlate de Agenţia Federală a Managementului de Urgenţă. În cazul unui război nuclear, preşedintele, cabinetul său şi restul Biroului Executiv s-ar putea muta în Mount Weather.

1. Menwith Hill


Este un loc aflat sub administraţia Fortelor Aeriene Britanice, cunoscut pentru legăturile cu reţeaua de spionaj Echelon. Baza Menwith Hill este lângă Harrogate, în nordul Yorkshire-ului, Anglia. Este cea mai mare staţie de monitorizare electronică din lume, care deserveşte atât Regatul Unit al Marii Britanii, cât şi Statele Unite. Aici este cheia reţelei mondiale de supraveghere electronică şi spargerea codurilor secrete, adică ceea ce se numeşte „hacking”.


sursa: stirileprotv.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co