Interne

17 milioane de euro pentru un circuit turistic pe lacurile Floreasca și Tei din Capitală

Primaria Capitalei va plăti 17 milioane euro, cu TVA, pentru amenajarea unui circuit turistic pe lacurile Floreasca si Tei. Proiectul cofinanțat de UE vizează, printre altele, construcția de debarcadere, poduri, amfiteatre și a unei săli de clădiri multifuncționale, precum și decolmatări și modernizări, informează Mediafax.

Lucrările au fost atribuite asocierii Construcții Erbașu, Garden Center Grup, Eco Horticultura, Vega 93 și Aedillia Construct 90, pentru 61,3 milioane lei, fără TVA.

dsc03540 (1)

Acest circuit, gândit ca un proiect unitar, presupune amenajarea unei ecluze navigabile, construcția a două poduri noi care să facă legătura dintre parcul Bordei și insula artificială aflată pe lacul Floreasca, debarcadere pentru vaporașe turistice precum și a două amfiteatre pe malurile lacurilor, pentru organizarea de evenimente. Proiectul prevede și amenajarea unor chioșcuri din lemn, piste pentru biciliști, piscine, locuri de joacă și construcția unei săli polivalente în zona lacului Floreasca, cu o capacitate de 360 de locuri.

Alte obiective menționate în caietul de sarcini sunt lucrări de amenajare peisagistică, precum și achiziția de bărcuțe cu vâsle, hidrobiciclete și a unui vaporaș de agrement. Contractul, adjudecat prin licitație deschisă, are o durată de 17 luni și va fi finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013.

Sursa: Wall-Street.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co