Imobiliare Valea Prahovei
Interne

17 milioane euro pentru pârtiile de schi

17 milioane euro pentru pârtiile de schi

Statul a plătit în acest an aproape 73 de milioane de lei pentru zece proiecte de infrastructură de schi, iar în tot anul 2010 valoarea investiţiilor a depăşit 103 milioane de lei, potrivit datelor furnizate Mediafax de către MDRT. Cel mai scump proiect finanţat de stat prin intermediul MDRT în acest an, în valoare de 28,2 milioane de lei, presupune lucrări de amenajare a domeniului schiabil şi a unui lac de acumulare, dar şi a unei instalaţii de transport pe cablu în Poiana Braşov.

Pentru staţiunea Buşteni s-au achitat 9,1 milioane de lei în 2009, 4,5 milioane de lei în 2010 şi 583.000 lei în acest an pentru mai multe obiective, printre care estacada pentru căţărări pe panouri de gheaţă şi uscat, un fun-park, pârtie de schi şi snowboard, instalaţie pentru zăpadă artificială şi parcare în zona Kalinderu. Tot acolo va fi amenajat un parc de aventurămontană.

La Vulcan, judeţul Hunedoara, statul a plătit în acest an 16,8 milioane de lei pentru costruirea unei telegondole între cotele 770 şi 1.310 metri în Pasul Vulcan. Infrastructura de schi din zonă a mai fost finanţată cu 18 milioane de lei anul trecut şi 10,7 milioane de lei în 2009, bani alocaţi pentru construcţia unui telescaun, dar şi pentru amenajări de pârtii şi achiziţia unei instalaţii de zăpadă artificială.

Pentru construcţia unei telegondole de opt locuri la Borşa, Maramureş, s-au plătit în acest an 10 milioane de lei. Alte 5,2 milioane lei au fost investite în ultimii doi ani la Borşa pentru o pârtie de schi amenajată cu instalaţie de zăpadă artificială şi instalaţie nocturnă, telegondolă şi parcare pe trei nivele, investiţiile fiind în curs de execuţie.

Staţiunea Straja din localitatea hunedoreană Lupeni a beneficiat în acest an de fonduri de nouă milioane de lei, în timp ce pentru îmbunătăţirea domeniului schiabil din Predeal s-au alocat 3,4 milioane de lei.

Şi localitatea bihoreană Nucet a primit 19,4 milioane de lei anul trecut şi 2,1 milioane de lei în 2009. Investiţiile au presupus construcţia unui telescaun, a unor pârtii de schi, a unor clădiri administrative şi a unor instalaţii de zăpadă, proiecte finalizate.

În 2009 şi 2010 s-au mai investit 4,8 milioane de lei în infrastructura de schi de la Râşnov, peste 7 milioane de lei în cea din Sugaş-Băi (Covasna) şi aproape 7,5 milioane de lei în pârtiile de schi de la Borsec. Investiţiile de la Sugaş-Băi şi Borsec au fost finalizate. La Sinaia s-au investit 15,9 milioane de lei în 2010 şi 9,5 milioane de lei în 2009 într-un telescaun acoperit, un teleschi, instalaţie de zăpadă artificială cu două staţii de pompare, sistem de distruibuţie a apei, tunuri de zăpadă, rezervor de apă deschis, utilaje de bătut zăpada .

Aproape 20 de milioane de lei au fost alocate în 2009 şi 2010 şi infrastructurii de schi din Câmpulung Moldovenesc, pentru construcţia unei telegondole, pentru amenajare de pârtii, instalaţie de zăpadă artificială, instalaţie de iluminat, o clădire anexă cu funcţiuni tehnologice şi pentru turişti, drum de acces şi parcare, alimentare cu apă şi energie electrică şi sistem de canalizare. Investiţiile de la Câmpulung Moldovenesc se află în derulare.

 

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co