Imobiliare Valea Prahovei
Interne

47 mil. lei pentru Manastirea Maria Radna

47 mil. lei pentru Manastirea Maria Radna

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Cristian Petrescu, a semnat joi contractul de finantare pentru proiectul ce prevede consolidarea si valorificarea mostenirii istorice a Bisericii si Manastirii Maria Radna din Lipova, proiect in valoare de circa 47 milioane de lei.

Proiectul „Dezvoltarea turismului cultural in Regiunea Vest prin renovarea si includerea in circuitul turistic a Bisericii si Manastirii Maria Radna” este finantat in cadrul Programului Operational Regional, astfel ca peste 34 milioane de lei reprezinta finantare nerambursabila.

Proiectul are o durata de implementare de 40 de luni si prevede consolidarea si valorificarea substantei istorice a Ansamblului Maria Radna (format din patru monumente istorice care vor intra in circuitul turistic din 2015) si imbunatatirea infrastructurii de orientare, acces si primire a turistilor in judetul Arad si in localitatea Lipova.

„Ca urmare a acestor actiuni, avem in vedere dublarea numarului de turisti, in zona Lipova si in localitatile vecine, pana in anul 2015, precum si cresterea duratei medii de innoptare cu minimum o noapte. Modernizarea infrastructurii va permite, astfel, ca in zona sa se poata desfasura activitati turistice pe tot parcursul anului, fata de 6 luni cat tine sezonul turistic in prezent”, a declarat ministrul Petrescu.

Sursa: www.dailybusiness.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co