Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Campanie de curatenie in ANAT

Campanie de curatenie in ANAT

ANAT, in calitate de cea mai mare organizatie patronala din turismul romanesc este interesat ca agentiile de turism membre sa desfasoare o activitate in conformitate cu prevederile legale si de etica profesionala obligatorii, pentru ca turistii sa aiba parte de o vacanta bine meritata, desfasurata in conditii de siguranta si protectie. In acest context, ANAT informeaza public despre faptul ca a procedat la excluderea catorva agentii membre, din cauza nerespectarii obligatiilor asumate de catre aceste firme fata de clienti si parteneri.

Autoritatea  Nationala a Agentiilor de Turism revine cu recomandarea catre consumatorii de turism din Romania, sa manifeste vigilenta fata de achizitionarea de oferte tip „chilipir”  deoarece asemenea oferte, nu au intotdeauna suport real pe piata turistica. Nu pretul,  ci siguranta trebuie sa reprezinte criteriul principal atunci cand vorbim de achizitionarea unei vacante, sens in care,  recomandam ca turistii sa verifice existenta politei de asigurare de insoventa a agentiei de turism, dar si licenta de turism a acesteia, inainte de a incheia contractul de prestari servicii.

„Suntem datori sa veghem ca intentiile de calatorie ale oricarui turist se se materializeze in absenta oricarui risc, lucru care necesita participarea tuturor actorilor responsabili la acest proiect strategic de igienizare a turismului romanesc. Publicul trebuie sa stie ca ANAT este implicat permanent in procesul de curatenie al pietei,  care a debutat sub sloganul „o 9 atitudine in turism“ pe doua fronturi: atat in interiorul ANAT, cat si in piata de turism, in sens extins. Nu putem sa le permitem operatorilor economici care dovedesc comportamente ilegale si condamnabile, sa afecteze prin activitatea lor, imaginea agentiilor de turism care ofera servicii de consultanta de calatorie certe si garantate.“ a declarat Corina Martin, presedinte ANAT.

ANAT se pune la dispozitia turistilor care  au fost afectati in interesele lor de calatorie, pentru corecta indrumare si directionare catre autoritatile competente si va continua sa monitorizeze respectarea legalitatii si a transparentei pe piata romaneasca de turism. In piata romaneasca exista multe agentii profesioniste, care-si desfasoara activitatea cu respect fata de lege si de clienti, metoda de a apela la o agentie de turism fiind in continuare benefica si absolut recomandabila pentru orice persoana.

Sursa: Comunicat ANAT

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co