Articole

5 trucuri ca să reduci ŞOCUL întoarcerii la serviciu după vacanţă

Puţine lucruri sunt mai deprimante decât întoarcerea la serviciu după o vacanţă de vis. Există, totuşi, soluţii ca să faci o trecere mai uşoară.

Doar dacă eşti workaholic nu acuzi şocul trecerii de la relaxare, plajă, soare, mare şi coctailuri la şefi, şedinţe, colegi nervoşi, mailuri şi deadline-uri.

Consultanţii în resurse umane s-au gândit la câteva soluţii pentru a ne păstra cu bateriile încărcate cât mai multă vreme după întoarcerea din concediu.

1. Lasă totul în ordine încă de la plecarea în concediu. Cea mai eficientă metodă de a-ţi asigura o întoarcere relaxată din concediu este să-ţi rezolvi toate restanţele înainte de plecare: răspunde la toate mesajele, eliberează-ţi calendarul de întâlnirile programate, fă ordine în toate proiectele.

2. Întoarce-te din concediu marţi sau miercuri. Dacă îţi programezi întoarcerea la birou mai aproape de mijlocul săptămânii, nu vei avea de îndurat o săptămână plină de lucru imediat după vacanţă. Şocul întoarcerii va fi atenuat dacă urmează imediat week-end-ul.

3. Încearcă să eviţi şedinţele în prima săptămână. Chiar dacă te întorci din vacanţă relaxat şi energizat, starea ta de spirit se va schimba rapid după o şedinţă interminabilă. Fă tot ce poţi ca să te dai „lovit” sau ocupat pentru a scăpa de şedinţe în prima săptămână de lucru după concediu.

4. Fii pregătit cu fotografii din concediu pentru colegi.Toată lumea va avea înţelegere pentru tine în primele două zile de la revenirea la serviciu. Ca să profiţi cât mai mult de bunăvoinţa colegilor şi şefilor, arată-le poze cu locurile pe unde ai umblat. Vei muta astfel atenţia de la job la lucruri relaxante.

5. Aranjează-ţi întoarcerea din vacanţă când şeful tău este… plecat în concediu. Aceasta este varianta ideală, dar nu este tocmai uşor să reglezi lucrurile cu atâta precizie. Nici o altă metodă nu va fi la fel de eficientă decât aceea de a nu avea nicio presiune de sus în primele zile de după vacanţă. Îţi vei intra treptat în ritm, fără stres.

sursa: realitatea.net

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co