Articole

Adrenalină şi zâmbete, în cel mai mare parc de distracţii din Europa

Imaginează-te intrând în cel mai mare parc tematic din Europa şi al doilea, ca mărime, la nivel mondial, distrându-te în nenumăratele atracţii împrăştiate pe mai bine de 34 mii metri pătraţi, într-o atmosferă de vis, într-un resort cum n-ai visat să vezi vreodată. Port Aventura, cel dintâi parc de distracţii creat de către Universal Studious în Europa, acum mai bine de zece ani, te aşteaptă să-i descoperi minutata lume de poveste, care te va face să-ţi aminteşti cu drag de copilărie. Vei avea la dispoziţie 43 de atracţii care mai de care mai interesante, un miniparc acvatic de peste patru mii de metri pătraţi, plaje artificiale, trei hoteluri elegante, 75 de restaurante şi peste o sută de spectacole zilnice. Dacă vrei să încerci şi un alt fel de vacanţă, urcă-te în primul avion cu destinaţia Barcelona şi mergi la Port Aventura! Din oraşul spaniol ai la dispoziţie mai multe trenuri şi metrouri, care te vor duce în Salou, de unde poţi lua un mijlopc de transport pus la dispoziţie de către reprezentanţii parcului de distracţii. Port Aventura este deschis pentru tine 298 de zile pe an, de pe 27 martie până pe 31 octombrie, în weekendurile lunilor noiembrie şi decembrie, dar şi în perioada Crăciunului, aşa că ai timp berechet să ajungi să-l vizitezi. Cea mai aglomerată perioadă este cuprinsă între 18 iunie şi 11 septembrie, când parcul îşi închide porţile la miezul nopţii.


Cum te poţi distra


Port Aventura este divizat în cinci zone, fiecare dintre acestea fiind reprezentate prin atracţii, vegetaţie şi arhitectură specifice. Te vei putea aventura, astfel, prin Mediterania, Polinezia, China, Mexic sau Vestul Sălbatic. Situată chiar pe malul Mediteranei, prima dintre acestea este un veritabil oraş catalan, unde te poţi relaxa şi plimba cu vaporaşul. Dacă vrei să-ţi testezi nivelul adrenalinei, poţi afla cum e să ajungi de la 0 la 135 de kilometri la oră în mai puţin de trei secunde sau poţi face un tur panoramic al parcului cu un tren cu aburi, de la mijlocul secolului al XIX-lea. Dacă vrei să descoperi jungla sau să descoperi paradisul, poţi admira păsări exotice sau Institutul Oceanic în cea de-a doua zonă, Polinezia. Tot acolo vei găsi Tutuki Splash, una din principalele atracţii ale parcului, care te va purta cu barca printre stânci spre vârful unui vulcan. În perimetrul dedicate Chinei vei râde pe săturate într-un roller-coaster uriaş, care te va ameţi în cele opt bucle ale sale, la o viteză de 110 kilometri la oră. Tot în zonă vei putea vizita temple, vei putea admira spectacole impresionante de acrobaţie sau magie. Dacă ai curaj, poţi încerca o cădere liberă de la o înălţime de o sută de metri, în Hurakan Condor, sau te poţi plimba într-o mină afectată, cu El Diablo, un trenuleţ care îţi va creşte nivelul adrenalinei. Vestul Sălbatic te aşteaptă în Psycho Circus, un labirint 3D, având ca tematică circul, sau cu spectacole şi muzică country în Saloon Can Can, Fort Frenzee şi El Tahun Maverick. Totodată, îţi poţi lăsa copilul să exploreze plajele artificiale şi piscinele din Caribe Aquatic Park. Mambo Limbo, un water-coaster, El Tifon, o atracţie cu un tunel de apă întortocheat, sau El Torrente, un water-rafting, te-ar putea atrage şi pe tine.


Unde stai şi ce mănânci


Poţi lua masa în cele 34 de restaurante şi snack-baruri cu bucătărie tradiţională pentru fiecare dintre zonele parcului, sau în cele cinci restaurante şi trei baruri din Caribe Park. În fiecare seară, la miezul nopţii, vei lua parte la un spectacol grandios de artificii. Preţul unui bilet pentru acces în celebrul parc de distracţii diferă diferă de vârsta ta şi timpul pe care vrei să-l petreci, distrându-te. Astfel, pentru o zi în Port Aventura va trebui să plăteşti între 22 şi 44 de euro, iar pentru două zile consecutive, între 33 şi 66 de euro. Pentru parcul acvatic, costul standard variază între 12 şi 24 de euro, însă poţi opta şi pentru pachetele speciale, care îţi vor garanta accesul pentru 3 zile, pentru ambele parcuri, care costă între 40 şi 76 de euro de persoană.


Un articol realizat de Fadia HÎRŢAN
pentru www.travelmix.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co