Articole

Vizită în inima Olandei, pe ritmuri de jazz

Oraşul în care îşi are reşedinţa şi biroul de lucru Regina Beatrix a Olandei, locul în care se află Curtea Supremă şi Consiliul de Stat, Haga are o istorie destul de interesantă şi o grămadă de muzee ce merită vizitate, străzi, zone protejate şi obiective numai-bune de fotografiat. Deşi nu este capitala Olandei, Haga este sediul de facto al guvernului olandez. Centrul oraşului ascunde clădiri simpatice, conace statale şi muzee bune, care aparţin de Amsterdam şi Rotterdam. Staţiunea Scheveningen, care aparţine de Haga, este, fără îndoială, una din cele mai elegante staţiuni din Olanda, având o faleză şi un cazino, şi poate fi comparat cu Turnul Babel, din cauza prezenţei mai multor organizaţii internaţionale, precum Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPI), Curtea Penală Internaţională (CPI), sau Curtea de Justiţie Internaţională (CJI), toate dintre acestea fiind asociate cu Naţiunile Unite.

Jazz, în cinstea reginei

Ca în fiecare an, Haga te aşteaptă să guşti din aroma muzicii de calitate în luna iulie. Festivalul de jazz este, cu siguranţă, un eveniment la care vei vrea să participi, precum şi KoninginneNacht, o serie majoră de evenimente ţinute înainte de ziua Reginei Beatrix a Olandei. Jazz in de Gracht, North Sea Jazz sau Tong Tong Festival sunt câteva din cele mai importante evenimente muzicale cu care olandezii îşi surprind în fiercare am turiştii. Nu trebuie ratate nici Festivalul Milan Hindustani sau Bazarul Schilderswijk, care par să rotunjească atmosfera plină de cultură a oraşului Haga.

Abundenţă de muzee

Dacă ajungi la Haga, fii sigur că pe lista ta de locuri de vizitat nu vei uita să treci şi Muzeul Paleis, Muzeul Naţional al Poştei, Muzeul Statuilor Mari, Muzeul de Istorie, Muzeul Municipal, GAleria Mauritshuis sau Muzeul Porţii Închisorii. Aceastea sunt doar câteva locuri care amintesc de trecutul istoric al locului şi care vorbesc despre valorile pe care Haga le apreciază cu sfinţenie. Lista obiectivelor turistice poate fi încheiată cu Palatul Noordeinde, Palatul Păcii, Binnenhof şi Madurodam.

Bucătărie internaţională

Haga nu-şi va impresiona vizitatorii cu delicii culinare locale. Din contră, dacă ajungi în această parte a Olandei, e bine de ştiut că vei avea la dispoziţie o bucătărie internaţională, din care îţi poţi alege să mănânci ce vrei. Cu toate acestea, cea care a avut o influenţă mare asupra bucatelor servite în restaurantele din Haga este bucătăria indoneziană, apreciată de către localnici, însă şi mâncarea indiană va fi regăsită pe cele mai multe meniuri. Poţi încerca delicioasa Hollandse Nieuwe, adică saramură de peşte, care reprezintă pentru olandezi un imperative gastronomic.

Un articol realizat de Fadia HÎRŢAN
pentru www.travelmix.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co