Interne

Află când vine toamna. Prognoza meteo pentru august, septembrie şi octombrie

Pentru intervalul august – octombrie 2011, informaţiile meteo vin de la Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu.

În luna august, regimul termic al aerului va înregistra valori peste mediile multianuale lunare în estul, sud-estul şi local în vestul ţării, iar în restul teritoriului valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice.

Cantităţile de precipitaţii se pot situa sub normele climatologice în sudul, sud-estul şi local în vestul teritoriului, iar în restul ţării, acestea vor fi apropiate de mediile multianuale lunare.

Când vine toamna

Se pare că luna septembrie va fi una calduroasă, mai ales în zona Dobrogei, temperaturile depăşind valorile medii. Asta înseamnă că se va putea face plajă pe litoral şi în această lună.

În rest, temperaturile medii lunare ale aerului vor prezenta valori apropiate de normele climatologice în majoritatea regiunilor.

Va ploua destul de mult, cantităţile lunare de precipitaţii vor fi peste normele climatologice pe aproape întreg teritoriul, iar în sud-estul şi local în sudul ţării, acestea pot fi apropiate de valorile normale, susţin meteorologii.

În luna octombrie, regimul termic mediu lunar al aerului se va situa în limite apropiate de mediile multianuale pe aproape întreg teritoriul, exceptând sud-estul şi local în vestul ţării, unde temperaturile medii vor fi peste normele climatologice.

Cantităţile de precipitaţii vor avea valori apropiate de mediile multianuale lunare în majoritatea zonelor, iar în vestul, centrul şi nordul ţării, acestea pot depăşi normele climatologice lunare.

Specialiştii spun că aceste informaţii nu exclud posibilitatea apariţiei unor situaţii cu valori extreme de temperaturi sau cantităţi mai mari de precipitaţii pe intervale scurte de timp ce pot conferi un caracter sever intervalului respectiv.

Prognoza meteorologică sezonieră se elaborează cu anticipaţie de 1-6 luni, având un caracter orientativ şi grad de realizare de peste 60-65%.

sursa: stirileprotv.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co