Interne

Află câte hoteluri de cinci stele vor fi deschise anul acesta în România şi unde

Bucureştiul va fi mai bogat, anul acesta, cu 12 hoteluri de cinci stele, arată un studiu care evaluează gradul de ocupare, cererea şi oferta în industria turistică, realizat de Asociaţia PartNet. În plus, 25 de hoteluri de patru stele şi circa 20 de trei stele vor fi deschise anul acesta, reprezentând un număr total de camere de 9.000.


Şi în alte oraşe din ţară – Iaşi, Cluj, Sibiu, Constanţa, Braşov, Timişoara, Oradea – va fi realizat cel puţin câte un hotel de 5 stele cu peste 150 de camere. În industria hotelieră sunt estimate investiţii de peste un miliard de euro.
Previziunile firmelor pentru următorii ani confirmă în întregime dinamica tendinţelor înregistrată în perioada de trei ani 2007-2010. Scăderea ulterioară a cifrei de afaceri programată este variabila cea mai problematică pentru viitorul a peste 36% din totalul firmelor intervievate.


Sub aspectul ocupării, 22% din firmele care au participat la studiu consideră că trebuie să-şi redimensioneze afacerile printr-o reducere a mâinii de lucru, aproximativ 54% declară că nu prevăd schimbări în organigrama lor, 6% nu pot face previziuni şi circa 18% ipotizează angajarea de noi unităţi de forţă de muncă în următoarea perioadă de trei ani.


Pe ce tip de turism mizăm in viitor?


În ciuda cadrului neclar, din studiul realizat de Asociaţia PartNet reiese necesitatea de a concentra eforturile pe segmentele mai bine definite în prezent:


• turism ambiental, în special turismul rural
• turism de afaceri


sursa: wall-street.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co