Interne

Află cum va fi vremea de Paşte şi în următoarele 3 luni

Primavara s-a lăsat aşteptată şi se va „juca” cu noi şi în următoarele trei luni. Meteorologii anunţă că, în unele zile, temperaturile maxime vor atinge 9 sau 10° C, dar vor fi şi zile cu maxime de 25° C.


Cum va fi vremea de Paşte

Meteorologii ne dau câteva indicii preţioase în prognoza pe termen mediu. În linii mari, este bine de ştiut că, daca va duceţi la munte, o să plouă şi va fi destul de răcoare.
De 1 Mai, în schimb, veştile sunt ceva mai bune. Meteorologii anunţă încălzire, însă ţin să precizeze că avem de-a face cu cea mai instabilă lună a primăverii.
Pe litoral, de pildă, temperaturile pot atinge şi 25 de grade Celsius, însă de la o zi la alta pot scădea brusc şi până la 10 grade.


Prognoza detaliată, pe următoarele trei luni

În luna aprilie, regimul termic al aerului se va situa în limite apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a ţării, exceptând nord-vestul, sud-vestul şi local sudul teritoriului, unde valorile termice pot fi sub normele climatologice, anunţă ANM.
În luna aprilie, valorile medii anuale ale aerului se situează, în general, între 10 şi 12° C în zonele sudice si vestice ale ţării, 8 şi 10° C în centrul şi nordul Moldovei, precum şi în cea mai mare parte a Transilvaniei, 6 şi 8° C în Maramureş. În această lună, se remarcă o intensitate a precipitaţiilor, ca urmare a apariţiei averselor de ploaie.
Cantităţile de precipitaţii vor înregistra valori apropiate de normele climatologice lunare în sudul, sud-estul şi vestul ţării, iar în restul teritoriului, precipitaţiile se pot situa peste mediile multianuale.


În luna mai, temperaturile medii lunare vor înregistra valori apropiate de normele climatologice lunare în majoritatea zonelor ţării, iar în sudul şi nord-vestul teritoriului, valorile termice se pot situa sub mediile multianuale. Cantităţile de precipitaţii lunare vor fi apropiate de valorile normale în cea mai mare parte a ţării, iar local în centrul şi sud-vestul teritoriului, cantităţile de precipitaţii pot fi peste mediile lunare din anii precedenţi.
În luna mai, valorice termice medii lunare sunt cuprinse între 16 şi 18° C în cea mai mare parte a Olteniei şi Munteniei, sud-estul Moldovei, vestul Banatului şi Crişanei, între 14 şi 16° C în cea mai mare parte a Moldovei şi Dobrogei, Dealurile Vestice, Maramureş, centrul Transilvaniei, între 12 şi 14° C în depresiunile din estul Transilvaniei. Este cea mai călduroasa lună a primăverii, dar şi cea mai instabilă.


În luna iunie, temperaturile medii vor fi cuprinse în limite apropiate de normele climatologice în estul şi sud-estul ţării, sub mediile multianuale în sud-vestul, centrul şi nord-vestul teritoriului şi peste valorile normale, local în vestul ţării. Cantităţile lunare de precipitaţii vor înregistra valori apropiate de normele climatologice în cea mai mare parte a teritoriului, exceptând sud-estul şi local în sudul ţării, unde acestea se pot situa sub mediile multianuale.
În luna iunie, temperaturile medii lunare sunt cuprinse între 20 şi 22° C în Câmpia Română şi Dobrogea, între 18 şi 20° C în cea mai mare parte a Moldovei, Banat şi Crişana, între 16 şi 18° C în Maramureş şi centrul Transilvaniei şi, respectiv, între 12 şi 14° C în zonele depresionare din estul Transilvaniei. În această lună alternează zilele calde şi însorite, cu perioade mai reci şi instabile.


sursa: stirileprotv.ro

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co