Interne

Alertă pe Transalpina: zăpadă de un metru și jumătate

Salvamontiștii gorjeni îi avertizează pe turiști să nu se aventureze în zona înaltă a DN 67 C Transalpina! Chiar dacă pe unele porțiuni zăpadă este mică, șeful Serviciului Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, ne anunță că zăpada atinge un metru și jumătate în unele locuri, fiind practic imposibil de înaintat, informează Agerpres.

„Transalpina, în acest moment, este semnalizată corespunzător că este un drum închis circulației publice pe un anumit tronson, tronsonul care traversează muntele, este prevăzută cu bariere metalice, cu bariere de beton, și, după aceste bariere, drumul nu mai este desfăcut, practic zăpada este neatinsă. În zonele de joasă altitudine, unde a nins a mai puțin, s-ar putea ca drumul să nu fie acoperit că zăpadă pe primii kilometri și asta să îi tenteze pe turiști să ocolească barierele dacă e posibil și să încerce să înainteze pe drum. Acolo unde începe zăpada, este bine să se întoarcă, să evite acest lucru, pentru că e clar că în zona înaltă de munte zăpada e foarte mare, astăzi (miercuri n.r.) salvamontiștii gorjeni au fost acolo și au găsit zone cu zăpadă de un metru și jumătate, deci e destul de mare și nu au nicio șansă să treacă. Mai mult de atât, se pot înzăpezi la primul sector cu zăpadă și apar probleme”, a declarat, pentru Agerpres, Sabin Cornoiu.

Transalpina-4 (1)

Astăzi de dimineața, o mașină cu trei turiști străini a cerut ajutorul salvamontiștilor, după ce autovehiculul a derapat pe un drum lateral din apropierea Lacului Vidra.

„La ora 06.00, am primit informația că este o mașină cu turiști străini blocată pe Transalpina, informația nu a fost foarte exactă, nu se știa locația, ni s-a spus doar numărul de persoane. Am deplasat un echipaj de salvamontiști din Rânca acolo, cu un atv cu șenile, au verificat partea de șosea aferentă județului Gorj, au ajuns până în zona alpină înaltă, de aici fiind imposibil ca mașina să se mai afle pe raza județului nostru. Au transferat evenimentul către cei de la Vâlcea, nici ei nu i-au găsit, apoi au extins căutările pe un drum lateral și i-au găsit undeva pe drumul de control al lacului de la Vidra. Mașina nu a putut fi localizată, informațiile nu au fost corecte și cei care au preluat apelul nu i-au putut localiza cu exactitate. Au fost găsiți până la urmă, nu au avut nicio problemă medicală, singura lor problemă era că mașina derapase și alunecase într-un șanț și a trebuit să-i ajute să o scoată de acolo”, a mai precizat șeful Serviciului de Salvamont Gorj.

Sursa: Agerpres

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co