Interne

TVA de 9% la pachetele turistice?

O veste neașteptat de bună pentru operatorii din turism. Ministrul delegat pentru IMM și Turism, Florin Jianu, a declarat că toate pachetele turistice care includ minim cazare vor beneficia de TVA redus de la 24% la 9%, masura incluzand nu doar mesele, ci si toate tipurile de servicii din hotel, scrie Dailybusiness.ro

În acest context, hotelierii au anunțat deja reducerea tarifelor cu 10%.

„Hotelierii vor scădea de anul viitor tarifele cu 10%. Evaziunea fiscală va scădea și ea, cu siguranță”, a declarat Mohammad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) și unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din România.

„O asemenea hotărâre este una istorică pentru turismul românesc, cu atât mai mult cu cât cota redusă de TVA este deja aplicată în foarte multe țări membre ale Uniunii Europene, concurente cu România pe piața turistică internațională la acest tip de pachete”, spune și președintele ANAT, Lucia Morariu.

0-0-24681_hd_sales_discount_picture (1)

Și premierul Victor Ponta a anunțat că s-a ajuns la „un acord de principiu” pentru bugetul pe anul 2015 cu FMI și Comisia Europeană, iar măsura fiscală cea mai notabilă este scăderea TVA-ului la pachetele de turism all inclusive, de la 24% la 9%.

”Reducerea TVA-ului ar putea să încurajeze agențiile de turism să micșoreze cu până la 12% comisionul practicat, astfel încât turiștii să beneficieze de vacanțe all inclusive mult mai atractive și avantajoase ca preț. Mai mult, turiștii vor fi încurajați să aleagă tipul acesta de pachet înainte de călătorie, și nu la fața locului, cum se întâmplă acum de cele mai multe ori, iar astfel hotelurile vor putea construi bugete sănătoase, concentrându-se mai mult pe calitatea serviciilor oferite”, explică Remus Vișan, managing director Paravion.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co