Externe

Anul 2011, sezonul vacanţelor ieftine în staţiunile din Egipt

Confruntaţi cu scăderea drastică a numărului de turişti din cauza revoluţiei din ianuarie, hotelierii egipteni au tăiat preţurile cu până la 60% şi se pregătesc să crească tarifele anul viitor.
Egiptenii încearcă din răsputeri să atragă turişti străini atât prin campanii de marketing, cât şi prin preţuri cu până la 60% mai mici faţă de anul trecut, spun managerii de hoteluri din staţiunile egiptene. Asta înseamnă că, dacă doriţi să vizitaţi Egiptul, este puţin probabil să prindeţi în viitor preţuri mai mici decât cele actuale. Asta deoarece hotelierii sunt pregătiţi să recupereze anul viitor cel puţin o parte din reducerea pe care o fac anul acesta.

De exemplu, Ermad Aziz, preşedintele Hotelului Savoy, de 5 stele, din staţiunea Sharm El Sheikh, spune că, după ce a redus preţurile cu 30% în 2011, anul viitor le vor creşte cu 10% faţă de acest an.

Managerii hotelurilor de lux din staţiuni nu pot tăia mult din preţuri, deoarece ar trebui să facă rabat la calitate şi astfel să-şi păteze imaginea.

Cât de sigur este Egiptul

În condiţiile în care apele nu s-au liniştit complet în Cairo şi protestele de stradă continuă, pe fondul conflictelor dintre creştini şi musulmani, apare în mod natural întrebarea cât de sigur este Egiptul pentru turişti în acest moment? Este la fel de sigur ca orice ţară europeană, spun oficialii din Cairo.

„Oraşele de la Marea Roşie au avut turişti chiar şi pe timpul evenimentelor din ianuarie. Niciun turist nu a fost rănit în timpul evenimentelor de atunci. Mişcările de stradă care au loc în prezent în Egipt sunt similare cu cele care au loc în Europa, şi au loc deoarece oamenii au mai multe drepturi”, a declarat Amr Elezabi, şeful Autorităţii pentru Turism din Egipt.

Turismul din Egipt a pierdut peste 2 miliarde de dolari din cauza revoluţiei din luna ianuarie, potrivit Agerpres. Totuşi, după ridicarea restricţiilor impuse de guverne, în ultimele luni, numărul de turişti străini în ţara piramidelor a început să crească. Potrivit datelor Autorităţii pentru Turism din Egipt, după ce în ianuarie numărul de turişti străini era cu 11% mai mare decât în luna similară din 2010, în februarie în ţară au venit cu 80% mai puţini turişti.

Din martie a început revenirea, scăderea fiind de aproximativ 60% faţă de luna similară din 2010, urmată de o scădere de 40% în aprilie, potrivit declaraţiilor lui Amr Elezabi, preşedintele Autorităţii.

Piaţa Tahrir, un nou obiectiv turistic

Chiar dacă turismul egiptean a avut numai de pierdut din cauza revoluţiei din ianuarie, pe termen lung va avea de câştigat, deoarece pe harta locurilor de văzut în Cairo a apărut şi Piaţa Tahrir, locul unde egiptenii şi-au câştigat democraţia. Deja turiştii care trec prin Cairo ţin neapărat să-şi facă poze în această piaţă din centrul oraşului.

Însă cine ajunge în Egipt nu poate rata obiective precum piramidele, Sfinxul, Muzeul de Egiptologie sau Valea Regilor. Sau poate merge în staţiuni precum Sharm El Sheikh, izolate de tot ce se întâmplă în viaţa social-politică din Cairo.


sursa: evz.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co