Interne

Aquaparc de 7 milioane de euro la Băile Herculane

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat joi că ministerul va finanţa cu 5-7 milioane euro, din fonduri europene, construirea unui aquaparc în staţiunea balneoclimaterică Băile Herculane.
“În următorii doi ani, MDRT va investi circa 20 milioane euro în staţiunea Băile Herculane”, a afirmat Elena Udrea.

Ministrul a precizat că proiectul aquaparcului a fost deja prezentat MDRT, dar că proiectantul solicitase, pentru această investiţie, o sumă prea mare. Udrea a adăugat că ministerul nu va finanţa proiectul cu mai mult de 5-7 milioane euro.

Ministrul Elena Udrea a declarat joi că încasările din turismul medical ar putea aduce la bugetul statului 500 de milioane de euro până în 2015, aceasta fiind o formă de turism de mare potenţial, dar insuficient exploatată.

Staţiunea Băile Herculane, aflată în judeţul Caraş-Severin, este una dintre cele mai vechi staţiuni balneare ale lumii, fiind integrată în Parcul Naţional Valea Cernei-Domogled şi amplasată la o altitudine de 160 m. Localitatea Băile Herculane are circa 5.300 locuitori.

Trei ministere, cel al Dezvoltării Regionale şi Turismului, al Sănătăţii şi cel al Educaţiei şi Cercetării au semnat joi un protocol de colaborare interinstituţională pentru promovarea şi dezvoltarea turismului medical.


sursa: money.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co