Externe

Astana, Capitala Viitorului

Astana, Capitala Viitorului

Astana este Capitala Viitorului. Sau, cel puţin, aşa ne promit reprezentanţii diplomatici ai tânărului stat Kazahstan, care au deschis la Muzeul de Geologie o expoziţie de fotografie dedicată vibrantului oraş. Expoziţia „Astana, Capitala Viitorului” are un rol bine definit. Pe lângă promovarea capitalei cazace, fotografiile susţin candidatura Astanei la asumarea rolului de gazdă al Expo 2017, cel mai mare eveniment internaţional dedicat energiei alternative.

„Astana, Capitala Viitorului” este o expozitie de fotografie cu mesaj turistic. Vernisajul a reunit mai mulţi diplomaţi aflaţi în misiune la Bucureşti. Evenimentul se vrea doar primul dintr-o serie de manifestări culturale menite să întărească relaţiile de colaborare culturală dintre Kazahstan şi România.

În cadrul expoziţiei mondiale din 2017, naţiuni din întreaga lume vor veni cu propriile interpretări şi soluţii pentru energia viitorului.

Deşi Astana e una dintre cele mai tinere capitale din lume, iar Kazahstan şi-a obţinut independenţa abia acum 20 de ani, atât ţara, cât şi oraşul şochează prin ritmul în care au renăscut şi s-au dezvoltat pe toate planurile. Astăzi, Astana este o capitală modernă care aşteaptă turişti din întreaga lume dornici să asiste la miracolul cazac. Dacă Astana uimeşte prin modernitate şi inovaţie, cea mai mare parte  a Kazahstanului este locul ideal pentru cei care să fie singuri cu natura, într-un spaţiu mai izolat şi o vacanţă în care să uite de restul lumii.

 “Avem un program naţional, special, care ne va ajută să construim industria de turism. În primul rând, când vorbim de sudul Kazahstanului, vorbim de schi şi skate-boarding, pentru că avem o zonă montană întinsă, unde este frig aproape tot anul. Majoritatea teritoriului din Kazahstan este deşert, aşa că este recomandat mai ales celor care fanii turismului extreme, dar şi alpiniştilor. Mai vin şi cei care sunt pasionaţi de viaţa păsărilor sau de vânătoare.”

Expoziţia deschisă la Muzeul de Geologie poate fi vizitată până la sfârşitul săptămânii. Veţi găsi aici imagini cu cele mai spectaculoase obiective cu care capitala Kazahstanului îşi aşteaptă vizitatorii amatori de aventură.

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co