Articole

Atracțiile Bucegilor – Sfinxul

Situat la 2.216 metri altitudine, Sfinxul din Bucegi, este unul dintre obiectivele importante din România, apreciat de turiștii amatori de drumeții în natură.
Spectaculos prin formă și așezare, Sfinxul este o formațiune misterioasă, care își datorează aspectul particular capriciilor vremii sau, după unii, este creația unor strămoși îndepărtați. Există din ce în ce mai multe voci care susţin că originea Sfinxului se află undeva cu mult înaintea civilizației tracice şi că nicidecum nu ar fi vorba despre acţiunea vântului, ci mai degrabă despre un monument ridicat de mâna omului, pentru slăvirea unei zeităţi. Sfinxul de pe platoul munților Bucegi seamănă în mod tulburător cu Sfinxul egiptean.
Formațiuni similare
Sfinxul din Bucegi nu este singurul de la noi din țară. Mai există și un Sfinx bănățean, „de la Toplet”, undeva, pe un mal al râului Cerna, apoi un Sfinx al Bratocei, în Munții Ciucaș, un altul în zona Carpaților de Curbură, pe valea râului Teleajen…
Sfinxul de pe platoul munților Bucegi nu este numai un obiectiv turistic, ci și subiectul multor cărți. Stânca, înaltă de 8 metri şi lată de 12, ia înfăţişarea unui chip uman doar dacă este privită dintr-un anumit punct, sub un unghi specific. Prima fotografie a Sfinxului datează din anul 1900.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co