Interne

Baile Minerale Telega – Prahova

Baile Minerale Telega – Prahova

Baile Telega erau renumite inca din anii 1900 pentru relaxarea si tratamentul oamenilor instariti. Caracteristicile deosebite ale acestui lac, gradul ridicat de saruri minerale precum si stabilitatea apei sunt ideale afectiunilor aparatului locomotor precum si pentru fertilitate. Asadar …daca vreti un concediu ieftin si sanatos…va puiteti indrepta spre Telega.

Propietatile curative ale bailor minerale Telega din judetul Prahova au depasit granitele tarii, fiind recunoscute recent chiar de Institutul Balnear Francez, care a confirmat ca apele cloruro-sodice din localitate ocupa locul doi in Europa si locul cinci in lume in ceea ce priveste contributia in vindecarea a numeroase boli.

Punctul de atractie ramane, insa, lacul sarat, care are o adancime de 150 metri, bogat in calciu, magneziu si potasiu. Baile Minerale Telega atrag in fiecare an mii de turisti, din tara si din intreaga lumea, calitatile terapeutice ale lacurilor sarate de aici fiind recunocute inca din secolul al XIX-lea.

In documentele oficiale, insa, Telega, ca asezare omeneasca, apare in anul 1588. In 1865, se deschide aici Ocna Doftana, iar in 1872, exploatarea sarii trece definitiv la Doftana. In 1892, se construieste prima moara de sare cu doua perechi de pietre, iar penitenciarul Doftana, denumit „Bastilia romaneasca”, este construit intre anii 1894-1897, dupa un model belgian de inchisoare, asezata pe platoul „Paraschiva”. Dupa ce a fost o vreme muzeu, in prezent inchisoarea este o ruina.

Sursa: turism.bzi.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co