Interne

Bani europeni pentru pestera Ialomita

Bani europeni pentru pestera Ialomita

Dâmboviţa investeşte 6,4 mil. lei în infrastructura de turism din zona peşterii Ialomiţa.

Unitatea administrativ-teritorială a judeţul Dâmboviţa a câştigat un proiect european de peste 6,4 mil. lei, din care 4,3 mil. lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă, pentru reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de turism a peşterii Ialomiţei, din masivul Bucegi.

Proiectul ”Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii tehnice pentru creşterea potenţialului turistic al peşterii Ialomiţei din masivul Bucegi, judeţul Dâmboviţa” a obţinut finanţare în cadrul Axei prioritare 5

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea durabilă a zonei montane din judeţul Dâmboviţa prin creşterea activităţii turistice în zona peşterii Ialomiţei. Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni, interval de timp în care vor fi executate lucrări de reabilitare şi modernizare a infrastructurii tehnice (crearea condiţiilor pentru vizitarea peşterii, cu acces îmbunătăţit pentru turişti). Peştera Ialomiţei este cea mai importantă formaţiune carstică a Bucegilor, reprezentând una dintre principale atracţii turistice ale zonei.

Sursa: http://www.zf.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co