Interne

Ziua Independenței, sărbătorită la Bușteni

Ziua Independenței, sărbătorită la Bușteni

9 mai, Ziua independendentei Romaniei, dar si a Uniunii Europene, a fost sarbatorita cu mare fast in statiunile de pe Valea Prahovei.

La Busteni, sute de oameni s-au incolonat si au parcurs traseul dintre sediul primariei si statuia Caporalului Musat pentru a depune coroane.

La depunerea coroanelor au participat veteranii de razboi, dar și reprezentantii partidelor politice. Primarul Statiunii Busteni, Emanoil Savin, a tinut sa evoce importanta momentului.

Dupa ceremonia de la Statuia Caporalului Musat, oamenii au mers in Cimitirul Eroilor din curtea Bisericii Domnesti unde au depus coroane de flori. Preotii au tinut o slujba de pomenire a eroilor romani.

La finalul manifestarilor, primarul statiunii Busteni a anuntat si o surpriza atat pentru localnici, cat si pentru turistii care vor vizita Valea Prahovei in a doua parte a lunii mai.

In acest an, pe 24 mai, se sarbatoreste Inaltarea, dar si Ziua Eroilor, iar la Busteni a devenit deja o traditie ca la aceasta data, la Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman, sa fie depuse coroane.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co