Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Bilanţ GASTROPAN 2012: talentul, tehnologia şi inovaţia la superlativ

Un număr de 14.150 specialişti şi antreprenori din mori, brutării, cofetării, patiserii şi restaurante au
vizitat, în perioada 23-25 martie, ediţia a patra a expoziţiei internaţionale GastroPan. Evenimentul a
prezentat, la standurile a 107 expozanţi din 16 ţări, o gamă variată de echipamente, ingrediente şi
ustensile dedicate sectorului de profil. În paralel, demonstraţiile practice susţinute de cei mai buni
specialişti români şi străini ai momentului, dar şi concursurile care au atras 110 brutari, cofetari şi
bucătari din toată ţara, au scos în evidenţă adevărata valoare a acestor meserii.
Creştere pe toate planurile
De la an la an, expoziţia GastroPan îi surprinde pe toţi cei implicaţi: expozanţi, vizitatori, parteneri şi
chiar organizatori. Desfăşurat pe un spaţiu de 6.000 mp – în creştere cu peste 70% faţă de ediţia de anul
trecut, evenimentul a ocupat anul acesta două săli de expoziţie şi una dedicată concursurilor şi
demonstraţiilor. Numărul expozanţilor a crescut cu 17% faţă de ediţia din 2011, în timp suprafaţa medie
a standurilor a ajuns la 42 mp, înregistrând un avans de 50% faţă de media de anul trecut, de 28 mp. Şi
numărul specialiştilor care s-au întrecut la concursurile GastroPan a ajuns la 110, în creştere cu 57%.
Soluţii inovatoare la standurile GastroPan
Printre cele 107 firme care au expus la GastroPan 2012 se numără o mare parte dintre cei mai
importanţi producători şi furnizori mondiali de echipamente şi materii prime pentru sectoarele de profil.
Cele 16 ţări prezente la standurile evenimentului, în mod direct sau prin filialele locale, sunt: Austria,
Belgia, Cehia, Danemarca, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Polonia, România, Serbia, Spania,
Turcia, SUA, Ungaria. Expozanţii au prezentat în cadrul evenimentului, inclusiv prin demonstraţii, sesiuni
de degustare şi training, produse şi tehnologii inovatoare, capabile să aducă plus-valoare activităţilor de
panificaţie, cofetărie şi alimentaţie publică. Soluţiile prezentate contribuie în acelaşi timp la creşterea
calităţii şi diversităţii produselor ce ajung la consumatori, dar şi la stabilirea tendinţelor anului în materie
de formă, gust, culoare, mod de prezentare sau servire.
Câştigătorii concursurilor GastroPan 2012
Competiţiile dedicate brutarilor, cofetarilor şi bucătarilor sunt printre atracţiile de bază ale
evenimentului. Anul acesta concursurile GastroPan s-au desfăşurat pe 7 categorii grupate în 3 secţiuni
competiţionale. În ziua de vineri s-au întrecut brutarii şi patisierii, la cele trei categorii de la secţiunea
Panificaţie, respectiv Pâine (P1), Creaţie Artistică în Aluat de Panificaţie (P2) şi Patiserie (P3). Cel mai
râvnit premiu al zilei a fost trofeul Pâinea Anului 2012. Sâmbătă şi-au etalat talentul cofetari din toată
ţara la secţiunea Cofetărie, mai exact la categoriile Decorare Tort (C1), Creaţie Artistică în Cofetărie (C2)
şi Cupa Gelato (C3). Marile premii ale zilei au fost Tortul Anului 2012 şi Îngheţata Anului 2012. Duminică
a venit rândul bucătarilor să prezinte în concurs cele mai impresionante compoziţii la secţiunea
Gastronomie, categoria Platouri Culinare Reci (G1).
GastroPan este una dintre cele mai mari expoziţii de morărit, panificaţie, cofetărie şi alimentaţie publică
din Europa Centrală şi de Est. Evenimentul expune ultimele tendinţe şi tehnologii pentru specialiştii şi
antreprenorii din domeniu, programul fiind completat de numeroase concursuri şi demonstraţii practice.
Lista câştigătorilor Concursurilor GastroPan 2012
Secțiunea PANIFICAŢIE – PATISERIE [P]
CATEGORIA P1: PÂINE
I. PRIMULA SRL – SÂNMARTIN – [PÂINEA ANULUI 2012]
II. MADEXPORT SRL – SFÂNTU GHEORGHE
III. SZÉKELY PÉKSÉG – TÂRGU SECUIESC
CATEGORIA P2: CREAŢIE ARTISTICĂ ÎN PANIFICAŢIE (TEMATICA: OMUL ŞI PÂINEA)
I. ILLES TIBOR – HARMOPAN SA – MIERCUREA CIUC
II. LABORATOR LA ANGELA – TÂRGU MUREŞ
III. Voicu Marian – PÎSLARU SRL – GIURGIU
CATEGORIA P3: PATISERIE (TEMATICA: ALIMENTAŢIA SĂNĂTOASĂ)
I. HARMOPAN SA – MIERCUREA CIUC
II. MOPACO SA – SFANTU GHEORGHE
III. LABORATOR LA ANGELA – TARGU MURES
Secțiunea COFETĂRIE [C]
CATEGORIA C1: DECORARE TORT (TEMATICA: TORTURI DE NUNTĂ)
I. TURCU MONICA MIHAELA – CODRINA SRL – TIMIŞOARA [TORTUL ANULUI 2012]
II. SIMIONCA MARTA – LABORATOR LA ANGELA – TÂRGU MUREŞ
III. FAZAKAS GERGELY – COFETĂRIA BUNICUŢA – MIERCUREA CIUC
CATEGORIA C2: CREAŢIE ARTISTICĂ ÎN COFETĂRIE (TEMATICA: NATURA)
CIOCOLATĂ
I. FARKAS FERENC – SFÂNTU GHEORGHE
II. BERCEANU ANDRADA – COFETĂRIA ARTIZAN – TÂRGU MUREŞ
III. VERA MAXIM – COFETĂRIA POEM CAFFE PATISTAR – BRĂILA
ZAHĂR
I. PREMIU INTERNAŢIONAL – ERDŐS HANNA, CAMPIOANĂ OLIMPICĂ – UNGARIA
I. SZILÁGYI LUKACS NICOLAE – KRYS LUKYS SRL – ŞIMLEU SILVANIEI
II. BÍRÓ GÉZA – ORIMINOR SRL – TÂRGU MUREŞ
III. RADU SIMONA – RAEMA SRL – MEDIAŞ
CATEGORIA C3: CUPA GELATO
I. COFETARIA BUNICUTA – MIERCUREA CIUC
[ÎNGHEŢATA ANULUI 2012]
II. LIMA EXIMP – MIERCUREA CIUC
III. LABORATOR LA ANGELA – TÂRGU MUREŞ
SECȚIUNEA GASTRONOMIE [G]
CATEGORIA G1: PLATOURI PREPARATE RECI
I. POP RĂZVAN – HOTEL CAPITOL – BRASOV
I. SERBAN MARIUS – CONSTANŢA
II. TIMAR IOAN – HOTEL CLERMONT – COVASNA
II. SPRANCEAN CLAUDIU – RESTAURANT MARIS – TARGU MURES
III. ŞCOALA BELLA ITALIA
Mulţumim tuturor expozanţilor, vizitatorilor, asociaţiilor de specialitate, concurenţilor, membrilor
juriului, şi partenerilor care au susţinut desfăşurarea expoziţiei GastroPan!
Vă aşteptăm la următoarea ediţie, în martie 2013!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co