Interne

Blue Air reintroduce cursele către Cluj

Compania aeriană Blue Air a reintrodus ruta Bucureşti – Cluj, însă nu sub forma unui zbor intern, ci a unuia cu escală în cadrul a două curse, între Capitală şi Roma, respectiv Dublin.


‘Roma şi Dublin sunt printre cele mai populare destinaţii pentru petrecerea concediilor. Astfel, planificându-şi de pe acum vacanţa de vară, clujenii vor putea călători către aceste oraşe la preţuri foarte accesibile. De asemenea, am introdus aceste zboruri pentru comunităţile mari de români care lucrează în străinătate şi care vor să îşi organizeze din timp întâlnirea cu rudele şi prietenii din ţară’, a declarat joi, directorul general al Blue Air Sherif Ussama, la o conferinţă de presă.
La rândul său, George Riziaca, directorul responsabil cu planificarea zborurilor, a explicat va exista un mic inconvenient pentru pasagerii care pornesc în aceste curse din Capitală, însă compania îşi asumă acest risc deoarece ruta Bucureşti – Cluj este una foarte atractivă.


Zborurile către Roma vor fi operate în fiecare miercuri, vineri şi duminică, iar cele către Dublin doar de două ori pe săptămână, vinerea şi duminica. Costul biletelor este de 14,99, respectiv 49,99 de euro, cu toate taxele incluse.
‘Deschiderea acestor două destinaţii înseamnă foarte mult pentru clujeni şi pentru aeroportul clujean. Avem foarte multe destinaţii în Italia, iar Roma este o destinaţie foarte bună. Dublin este o noutate cerută de foarte multă vreme de clujeni şi prin acest zbor sperăm să avem şi mulţi irlandezi în Cluj’, a spus directorul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, David Ciceo.


El a explicat că ‘piaţa’ aviaţiei este extrem de dinamică şi că cei care conduc companiile aeriene fac tot timpul noi configuraţii de zboruri, iar dacă cineva se retrage, locul său este ocupat imediat. În aceste condiţii, aeroportul clujean trebuie să menţină un standard foarte ridicat, pentru a face faţă cererilor.


‘Având în vedere că există un anumit potenţial şi că am depăşit un milion de pasageri, avem un anumit standard, avem un program nediscriminator faţă de toate companiile aeriene pentru destinaţii noi prin care îi încurajăm să vină cu zboruri. Suntem în discuţii cu multe alte companii aeriene, deoarece este o dinamică extraordinară în ce priveşte industria aviaţiei. În momentul de faţă avem capacitatea nu doar de a oferi un standard internaţional, ci şi să ne adaptăm foarte repede la piaţă şi să introducem noi destinaţii’, a mai spus Ciceo.


Blue Air a introdus primele zboruri către Cluj în vara anului 2007, dar după doi ani acestea au fost retrase. Momentan compania aeriană nu poate opera ruta Bucureşti-Cluj ca şi cursă internă, din cauza unor reglementări europene. Acest lucru va fi posibil după intrarea României în Schengen.


sursa: money.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co