Articole

Bratislava, oraşul renăscut – GALERIE FOTO

Bratislava, oraşul renăscut – GALERIE FOTO

Situată în apropierea Vienei, pe Dunăre, Bratislava a devenit, în ultima perioadă, o destinaţie aleasă de cei mai mulţi dintre turiştii care vor să combine distracţia cu arta şi cultura, în vacanţele lor. Renaşterea capitalei Slovaciei a făcut din oraşul care era, cândva, ocolit, din cauza sărăciei, locul unde vizitatorii se simt cu adevărat bine. Centrul vechi al urbei, care arăta, odinioară, ca Lipscanii din Bucureşti, uitat de lume şi prăfuit, s-a ridicat, prin investiţii masive, care l-au făcut să strălucească. Străzile, aleile pietonale şi piaţetele, care abundă de terase cochete, cafenelele şi restaurantele elegante, toate sunt pline de viaţă şi te fac să îţi doreşti să te întorci în inima Slovaciei. Dunărea vine să aducă ultimele retuşuri în materie de peisaj, completând imaginea boemă a oraşului. Urbea cu cea mai mare densitate a populaţiei din Europa Centrală te aşteaptă cu braţele deschise, să deguşti din stilul de viaţă slovac, să îţi bucuri papilele gustative cu o feerie de arome şi specialităţi ale zonei şi să vizitezi obiectivele turistice cu o istorie impresionantă.


Ce poţi vizita


Adăpostind numeroase teatre, muzee, săli de concerte, galerii de artă sau cinematografe moderne, Bratislava este supranumită, pe bună dreptate, inima culturală a ţării. Vei da peste monumente istorice la tot pasul, vei găsi centre de cumpărături, hoteluri de bun-gust şi o grămadă de localuri unde te vei putea bucura de o masă autentic slovacă. Dacă ajungi la Bratislava, trece pe lista „de vizitat” Catedrala Sfântul Martin, locul unde, între anii 1563 şi 1830, erau încoronaţi regii Ungariei şi soţiile acestora. Construcţia celei mai sacre şi mai importante clădiri construită în stil gotic din oraş a început încă din anul 1221 şi a continuat până în secolul XV. În vârful turnului catedralei vei vedea o coroană ungară mare, iar deasupra porţii, care era intrarea principală în biserică, vei admira un basorelief impresionant, ce înfăţişează Sfânta Treime. Tot în capitala Slovaciei vei găsi Castelul Bratislava, situat pe dealul ce se ridică deasupra Dunării, cel mai reprezentativ reper al oraşului. Acest castel, izolat de Micii Carpaţi, îţi va oferi ocazia unei privelişti de neuitat asupra împrejurimilor Bratislavei. Nu uita să vizitezi şi Castelul Devin, Podul SNP, cunoscut oficial sub numele de New Bridge, sau Muzeul de Cultură Evreiască.


Ce mănânci


Restaurantele slovace îţi vor oferi o mostră din aromele tradiţionale inconfundabile, pe care nu le vei uita prea curând. Poţi începe festinul cu o porţie de haluski, mâncarea naţională slovacă, adică găluşte din cartofi servite cu brânză. Dacă nu te-ai săturat, poţi încerca şi halaszlei, o delicioasă supă de peşte, sau kapustnica, un fel de ciorbă de varză. La desert, comandă laskonky, adică gogoşi cu alone şi cremă, sau trotle, adică biscuiţi sub formă de rondele, cu cremă de ciocolată.


Un articol realizat de Fadia HÎRŢAN
pentru www.travelmix.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co