Interne

Bucuresti, un oras competitiv?

Bucuresti, un oras competitiv?

New York, Londra, Singapore si Paris se afla pe primele pozitii intr-un clasament mondial realizat in functie de competivitate, in timp ce Bucurestiul ocupa locul 76 din 120 de orase. In acelasi top, pe primele 10 pozitii se mai afla in ordine Hong Kong, Tokyo, Zurich, Washington, Chicago si Boston. Intre cele 32 de orase europene care au fost incluse in cercetare, Bucurestiul s-a plasat abia pe locul 29, lista fiind incheiata in ordine de Ankara, Sankt Petersburg si Kiev.

Topul oraselor europene, competitive, este condus de Londra, Paris, Zurich, Frankfurt si Geneva. Bucurestiul s-a plasat abia pe locul 29.

La nivel mondial, intre cele mai bine plasate 30 de orase, 24 sunt din Statele Unite si Europa Occidentala. Aceste orase au inregistrat performante relativ bune la toate cele opt categorii luate in calcul pentru realizarea unui indice general al competitivitatii.

Aceste categorii sunt soliditatea economica, capitalul uman, eficienta institutionala, maturitatea financiara, atractivitatea mondiala, infrastructura, factorii de mediu si caracterul social si cultural.

Bucurestiul s-a plasat intre primele 60 de orase ale lumii doar in cazul soliditatii economice (locul 46) si al eficientei institutionale (locul 54).

Cele 120 de orase evaluate de EIU reprezinta 29% din economia mondiala, cu un PIB combinat de 20.000 de miliarde de dolari.

Orasele au fost selectate in functie de marime si importanta economica regionala, iar analiza a fost realizata in perioada mai-august 2011.

Sursa: realitatea.net

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co