Bucureștiul, gătit pentru a deveni o destinație de iarnă
Hotelierii vor reduce tarifele la jumătate în weekend-urile din decembrie pentru a transforma Bucureștiul într-o destinație de Crăciun, scrie Wall-Street.ro. De asemenea, patronatele vor negocia cu muzeele tarife mai mici decât cele curente și pregătesc și un tur al barurilor din Centrul Vechi, totul pentru a face capitala mai atractivă pentru turiști.
„Vrem să promovăm Bucureștiul ca pe o destinație de Crăciun și să încercăm să atragem într-o primă fază turiști din țară, iar ulterior și din străinătate. Primul lucru pe care îl facem este să reducem tarifele cu peste 50% în weekend-urile din decembrie”, a declarat agentiei Mediafax Dragoș Răducan, vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).
Astfel, un pachet de două nopți de cazare cu mic dejun va costa, în weekend-urile din decembrie, 159 de lei la un hotel de două stele și 259 de lei la patru stele.
Una din atracțiile lunii decembrie în București va fi un târg de Crăciun organizat la Romexpo în perioada 1-24 decembrie, unde peste 200 de expozanți vor vinde produse specifice. „Suntem în discuție cu Primaria Capitalei pentru a pune la dispoziția turiștilor o linie de transport gratuit pe traseul Piața Unirii-Piața Universității-Piața Victoriei-Romexpo, atfel încât aceștia să poată ajunge mai ușor la târgul de Crăciun. Discutăm cu autoritățile și posibilitatea ca turiștii să poată beneficia de tarife reduse la obiectivele culturale din Capitală”, a adăugat oficialul federației.
În plus, patronatele vor să organizeze în decembrie și un tur pe jos la atracțiile Bucureștiului, care se va numi „Descoperă Bucureștiul pe jos”. Fiind un proiect pilot, hotelierii pun în acest an la dispoziția turiștilor aproximativ 5.000 de locuri la tarife reduse.
„Ținta noastră este să ajungem, in cinci ani, la 50.000 de turiști în luna decembrie veniți special pentru aceste programe”, a adăugat oficialul federației.
Precizăm faptul că Bucureștiul este orașul românesc care atrage cei mai mulți turiști (1,32 milioane anul trecut, dintre care circa 600.000 de straini). Dintre aceștia, însă, mai mult de jumătate sunt oameni de afaceri veniți în interes de serviciu. Pe locurile următoare se situează Constanța (436.500 turiști), Brașov (396.300 turiști), Timișoara (224.400 turiști) și Sibiu (222.800 turiști).