Interne

Bucureştiul va avea un nou aeroport la Adunaţii Copăceni

O companie românească va construi în asociere cu fonduri de investiţii străine un aeroport la Adunaţii Copăceni, cu o capacitate iniţială de un milion de pasageri pe an. Noul aeroport va prelua treptat traficul de pe Băneasa, care s-ar putea închide pentru cursele de linie.

Aflat la 20 de kilometri de Capitală, noul aeroport va avea o singură pistă în prima fază. Lucrările vor fi terminate în doi ani şi jumătate, iar investiţia iniţială va fi de 200 de milioane de euro.

„Estimăm în primul an să plecăm cu cel puţin între 800.000 şi un milion de pasageri, plecări, nu vorbesc de trafic dus-întors,” a declarat Gheorghe Răcaru, director strategie grup de firme.

Aerogara va fi destinată iniţial companiilor low-cost, urmând ca ulterior să opereze aici şi curse obişnuite de pasageri sau zboruri cargo.

„Ideea este că aeroportul Băneasa se intenţionează să fie dezafectat din punct de vedere al operării de curse regulate, trafic mare, deoarece e foarte aproape de locuinţe. În principiu, ţinta noastră este să preluăm traficul de pe Băneasa,” a adăugat Gheorghe Răcaru.

Constructorul a obţinut deja majoritatea avizelor şi a organizat o licitaţie internaţională pentru desemnarea proiectantului. Şapte companii internaţionale au depus oferte şi urmează ca proiectul să fie finalizat până în primăvara viitoare.

 

sursa: money.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co