Articole

Bulgaria, din ce în ce mai puțin preferată de români

Românii nu mai preferă Bulgaria ca destinație de vacanță, numărul turiștilor fiind în scădere cu 17,8%, potrivit datelor Asociației touroperatorilor din această țară (ABTTA), citate de Mediafax via Dnevnik.bg.

De asemenea, a scăzut și numărul per total de vizitatori din Uniunea Europeană cu 15,5%. Președintele asociației, Baiko Baikov, a explicat acest lucru prin faptul că reducerea numărului de turiști proveniți din Germania, Marea Britanie și statele nordice a fost o tendință constantă în ultimii ani. „Acestea sunt piețe care asigură în mod tradițional sustenabilitatea sectorului de turism din Bulgaria”, a spus Baikov.

bulgaria mare (1)

De la începutul anului 2014, numărul turiștilor din Germania a scăzut cu 10,4%, al românilor cu 17,8%, al britanicilor cu 24,4%, al danezilor cu 36,8%, al suedezilor cu 36,9%, iar al olandezilor cu 20,9%. Tensiunile dintre Rusia și Ucraina au afectat numărul de vizitatori din Ucraina, care a scăzut cu 10%, dar cel al rușilor s-a menținut la nivelul anului 2013. În același timp, numărul turiștilor din Israel a crescut cu 29%, iar cel al vizitatorilor turci a urcat cu aproape 30%.

Sursa: Mediafax

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co