Interne

Buşteniul se pregăteşte pentru schi

Staţiunea Buşteni este în plină pregătire a domeniului schiabil. Pe cele două pârtii de la Kalinderu s-au făcut deja probe pentru debutul sezonului.

Noua instalaţie de zăpadă artificială din Bușteni funcţionează şi primul strat de zăpadă artificială s-a aşternut deja. Din păcate, deocamdată nu se poate schia, deorece temperaturile nu sunt suficient de scăzute pentru ca tunurile să funcţioneze la capacitate maximă. Cele achiziţionate anul acesta pot produce 200 de metri cubi de zăpadă artificială pe oră, dar pentru aceasta este nevoie de temperaturi sub -3 grade Celsius.
Prea cald pentru zăpadă bună
Administratorul domeniului schiabil Buşteni, Adrian Vasilescu, speră, totuşi, ca la 1 decembrie, pe Kalinderu să se poată schia. „Suntem pregătiţi pentru zilele în care vor scădea temperaturile. În momentul de faţă avem o problemă cu inversiunea termică. La câmpie sunt -7 grade, iar la munte, sunt doar 0 grade Celsius. Sperăm ca în zilele următoare temperaturile să scadă. Instalaţiile sunt pregătite, tunirile sunt deja pe pârtie şi sperăm ca în cel mult șapte zile pârtia Kalinderu 1 să fie gata, după care tunurile vor fi mutate pe Kalinderu 2. Sperăm ca weekend-ul viitor să dăm o veste bună, să avem prima pârtie pregătită. Şi pentru cea de-a doua pârtie instalaţia este pregătită, rezervorul de apă este plin şi rămâne doar ca temperaturile să scadă sub -5 sau -6 grade Celsius, pentru ca tunurile să aibă productivitate maximă. Sperăm să reuşim şi pe 1 decembrie turiştii să poată schia la Buşteni”, a declarat Adrian Vasilescu.
Claudia BÂRLĂ

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co